× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επανεκκίνηση για τον δρόμο Καλλονής‑ Σιγρίου!

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το σημαντικό έργο συνεχίζει τις εργασίες του

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 26/3/2019

Επανεκκίνηση για τον δρόμο Καλλονής‑ Σιγρίου!

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα και ο «στόλος» από το εργοτάξιο βρίσκεται στην περιοχή Τζίθρα της Άντισσας. Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, και έναν χρόνο μετά την παύση των εργασιών από την εταιρεία «Τοξότης», η εταιρεία «Άκτωρ» που ανέλαβε ανάδοχος εταιρεία συνεχίζει τις εργασίες για το έργο του δρόμου Καλλονής Σιγρίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» επιβεβαίωσε τις πληροφορίες τόσο από τους κατοίκους και τον πρόεδρο του Σιγρίου, Χρήστο Λεοντή, όσο και από το γραφείο της εταιρείας στην Καλλονή, καθώς με τα όσα έχουν γραφτεί στο παρελθόν αλλά και τον «βίο και την πολιτεία» του έργου, θα έπρεπε να στραφούμε σε δυνάμεις της μεταφυσικής, ήτοι… ξεματιάσματος, πριν δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε πληροφορία!

Ήταν 5 Απριλίου του 2018 όταν σταμάτησε η υλοποίηση του έργου από την εταιρεία «Τοξότης», εργαζόμενοι της οποίας βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας λόγω απλήρωτων δεδουλευμένων. Λίγες μέρες μετά την υλοποίηση του συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και την έλευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, στις 16 Μαϊου 2018 δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια η απόφαση του υπουργείου Υποδομών για αντικατάσταση του αναδόχου του έργου. Ειδικότερα, με αίτηση της αναδόχου κοινοπραξίας «ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Ε» από τις 2 Μαϊου 2018, δηλαδή μία ημέρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη, που ζητούσε την υποκατάσταση των εταιρειών «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Ε.» από την εταιρία «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ», ξεκίνησε η διαδικασία που «αλλάζει» χέρια στο έργο.

Σύμφωνα με την απόφαση, θεωρήθηκε ότι η «υποκατάσταση» αυτή, είναι προς το συμφέρον του έργου, καθόσον η ανάδοχος κοινοπραξία συμφερόντων Καλογρίτσα, κατά δήλωσή της, αδυνατούσε να περατώσει το έργο. Μάλιστα η αιτιολογία της απόφασης ανέφερε «λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και των προβλημάτων χρηματοδοτήσεων ορισμένων έργων από τους φορείς, τα capital controls, καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι εταιρίες «Τοξότης» και Ελληνική Υδροκατασκευή», (μέλη της αναδόχου της κοινοπραξίας που υποκαθίστανται από την «ΑΚΤΩΡ»), έχουν διάφορα θέματα λόγω των ανωτέρω και καθεμία εξ αυτών επιθυμεί να συγκεντρωθεί σε ορισμένα εκ των έργων που έχει αναλάβει προκειμένου να τα ολοκληρώσουν επιτυχώς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα καλά νέα

«Η περιοχή μας ταλαιπωρείται εδώ και πολύ καιρό και ευχόμαστε να συνεχίσει το έργο κανονικά» λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σιγρίου, Χρήστος Λεοντής.

Σημαντική χαρακτήρισε την εξέλιξη για την συνέχεια του έργου και ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο οποίος με τρεις επιστολές του το 2018 ζητούσε συνάντηση με τη διευθύνουσα υπηρεσία του υπουργείου για την παρακολούθηση του έργου, εφόσον τη συντήρηση του οδικού άξονα, μετά την υλοποίησή του αναλαμβάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο ίδιος, όπως εξήγησε στο «Ν» έγινε δέκτης πολλών παραπόνων φορέων και εκπροσώπων της Δυτικής Λέσβου για τις ημιτελείς εργασίες, αλλά και για το γεγονός ότι τμήματα του έργου που έχει κατασκευαστεί έχουν προβλήματα, με αποτέλεσμα για παράδειγμα στην παράκαμψη Σκαλοχωρίου να έχουν σημειωθεί μεγάλες κατολισθήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανονικά προχωρά το λιμάνι

Η περάτωση του οδικού άξονα Καλλονής Σιγρίου σε συνδυασμό με την κατασκευή του λιμανιού στο Σίγρι από την Εταιρεία ΕΡΤΕΚΑ έρχεται να σημάνει πολλά ως προς τις μετακινήσεις, τις μεταφορές, αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων της Δυτικής Λέσβου, που στο πρώτο τεύχος του περιοδικού μας «Πλατεία» είχαν κάνει λόγο για το τέλος της απομόνωσης.

Εκπρόσωποι της ΕΡΤΕΚΑ δήλωσαν στο «Ν» ότι αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα μέσα στο χειμώνα λόγω της κακοκαιρίας, αλλά ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γ. Πάλλης

«Άλλο ένα έργο στη Δυτική Λέσβο που είχε μείνει στάσιμο προχωρά και σε συνδυασμό με το Λιμάνι Σιγρίου δίνεται νέα πνοή στην περιοχή. Παράλληλα αναμένουμε και άλλα σημαντικά οδικά έργα στην περιοχή που αποτελούσαν μέχρι πρότινος κουβέντες, ενώ τώρα έχουν δρομολογηθεί. Η κυβέρνηση αυτά τα χρόνια έχει φροντίσει να ανακτήσει έδαφος σε σχέση με την έλλειψη πολιτικής που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια» σχολίασε στο «Ν», ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες