× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου»

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/10/2020

«Στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου»
Φωτό Αρχείου

Οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου με αίτημα τους στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. να γίνονται όχι τηλεφωνικά αλλά στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Με αίτηση μας στις 28/5/2020 την οποία και επισυνάπτω σας είχαμε αναφέρει ότι καταστρατηγείται η ουσιαστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου όταν λαμβάνονται αποφάσεις τηλεφωνικώς.

Στην παραπάνω αίτηση είχαμε επισημάνει τους λόγους που πρέπει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται με την παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων. Δεν νοείται να γίνονται συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς την ανταλλαγή απόψεων, θέσεων, χωρίς σε βάθος και λεπτομερή ανάλυση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης , ώστε κάθε σύμβουλος να έχει πλήρη γνώση των ζητημάτων και κατ’ επέκταση να κρίνει την όποια απόφαση με την ψήφο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς πιστεύουμε ότι ο «Δήμος» είναι θεσμός «Τοπικής Διοίκησης», εσείς που επιθυμείτε να αποκαλείστε «Αυτοδιοικητικοί», προστατεύστε τα όποια ψήγματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα έχουν απομείνει και μην ευθυγραμμίζεστε με τις όποιες κυβερνητικές υποδείξεις. Υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το θεσμό των Δημοτικών Αρχών.

Δεν μπορεί στο όνομα της πανδημίας να χρησιμοποιούνται διατάξεις που δεν επιτρέπουν τη φυσική παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις και από την άλλη να γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες συνωστισμού όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα εργοστάσια, στα σχολεία όταν στοιβάζονται 25 και πλέον μαθητές στις τάξεις που πολλές φορές δεν υπερβαίνουν τα 20 τετραγωνικά.

Ζητάμε
οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής όπου ο χώρος είναι πολύ μεγάλος ( από όσο γνωρίζουμε άνω του 200 τ.μ.) και δεν θα υπάρξει πρόβλημα συνωστισμού για τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου
ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΛΟΜΙΔΙΩΤΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΝΤΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΣΑΛΤΑΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ