× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκινά την Πέμπτη η διάθεση Πετρελαίου Θέρμανσης

Από 85 έως 88 λεπτά το λίτρο προβλέπεται η τιμή εκκίνησης για τα πρατήρια της Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/10/2020

Ξεκινά την Πέμπτη η διάθεση Πετρελαίου Θέρμανσης

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει φέτος η αγορά του  πετρελαίου θέρμανσης η οποία κάθε χρόνο ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρατηριούχων καυσίμων στο νησί μας και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, η τιμή εκκίνηση θα είναι πολύ κοντά στα περσινά χαμηλά επίπεδα του Απριλίου – Μαΐου δηλαδή 85 έως 88 λεπτά το λίτρο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των πρατηριούχων Λέσβου Δημήτρης Βελετάκης, το πρώτο διάστημα μετά το άνοιγμα της αγοράς δεν προβλέπεται  ενδιαφέρον από τους καταναλωτές και αυξημένη κίνηση παραγγελιών κυρίως λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν καθώς και επειδή στο τέλος της προηγούμενης  περιόδου εκατοντάδες συμπολίτες μας, έσπευσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης εκμεταλλευόμενοι τις καλές τιμές.

Χαμηλότερα από πέρυσι

«Η γενικότερη τάση της τιμής σημειώνει ο Δ. Βελετάκης, εκτιμούμε ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του Μαΐου όπου άγγιξε τα 85 με 87 λεπτά το λίτρο. Η τιμή αυτή θεωρείται σχετικά χαμηλή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που η αγορά ξεκινούσε τη διάθεση πετρελαίου με τιμές που ξεπερνούσαν κατά πολύ το ένα ευρώ.

Μειωμένο ενδιαφέρον

Εκτιμούμε γενικότερα ότι η αγορά τις πρώτες εβδομάδες λόγω καλοκαιρίας θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές γέμισαν τα ντεπόζιτα τους την άνοιξη σπεύδοντας να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές της περιόδου.

Από εκεί και πέρα πετρέλαιο θέρμανσης σε μικρές αρχικά ποσότητες εκτιμώ ότι θα προμηθευτούν τα περισσότερα πρατήρια του νησιού μας, την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια ανάλογα με τον καιρό και τη ζήτηση που θα υπάρχει θα γίνονται και οι σχετικές παραγγελίες. Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες νομίζω ότι πολλοί λίγοι συνάδελφοι θα σπεύσουν να γεμίσουν από την πρώτη μέρα τις δεξαμενές τους, με δεδομένο ότι αυτό απαιτεί και την καταβολή του αντίστοιχου ποσού.

Προβλέψεις για την εξέλιξη της ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης τη  φετινή χρονιά δεν μπορεί διακινδυνεύσει κανείς  με δεδομένο ότι η οικονομική κατάσταση χιλιάδων συμπολιτών μας εξαιτίας της κρίσης του καλοκαιριού και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί  την αγορά είναι πολύ δύσκολη. Πιθανόν κάποιοι να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές και να βάλουν πετρέλαιο. Αυτό όμως δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας».

Επίδομα πετρελαίου

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης επίδομα πετρελαίου θέρμανσης συνολικού ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ θα χορηγηθεί μέχρι το τέλος του έτους στα ευάλωτα νοικοκυριά

Το κονδύλι των 84 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αυτό  θα χορηγηθεί προκαταβολικά, μέχρι το τέλος του 2020, στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα νοικοκυριά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται μείωση παραγωγής και κατανάλωσης κρασιού

Το αισιόδοξο… σενάριο ανάλυσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαβλέπει μείωση κατά 7% στην κατανάλωση και την παραγωγή κρασιού έως το 2035
ΧΩΡΙΑ

Πληρώστε τώρα τις αποζημιώσεις

Συζητήθηκε στην Βουλή η ερώτηση που είχε καταθέσει η Μαρία Κομνηνάκα για την μη καταβολή αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων οι ιδιοκτησίες απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονή - Σίγρι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στα 7,80 ευρώ το έξτρα παρθένο στο Ακράσι

Με τον τενεκέ πωλείται ο κύριος όγκος της παραγωγής ελαιολάδου της Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζει να ανοιγοκλείνει η ψηφιακή βάση του ΟΣΔΕ

Διορθώσεις για τα οικολογικά σχήματα γίνονται στις αιτήσεις ενιαίας και θα μπορούν να συνεχιστούν και μετά την εξόφληση της βασικής εισοδηματικής στήριξης
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Το Επιμελητήριο για την έκθεση στη Σμύρνη

«Πολύ σημαντικό γεγονός για τα νησιά μας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ερώτηση Παρασκευαϊδη για την καθυστέρηση πληρωμών ΕΣΠΑ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών
ΑΓΟΡΑ

Αύξηση των τιμών των καυσίμων παγκοσμίως

Συμβουλές εξοικονόμησης καυσίμων όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο- Αλλαγή του φίλτρου αέρα
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Γίνε ο σεφ στην κουζίνα σου με τον κατάλληλο εξοπλισμό και φτιάξε τις πιο νόστιμες συνταγές εύκολα!
ΕΛΛΑΔΑ

Φοροκαταιγίδα με πέντε παρεμβάσεις

Το ποσό των τριών δις ευρώ εκτιμά η κυβέρνηση πως θα εισπράξει με την εφαρμογή μιας σειράς φορολογικών παρεμβάσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στον πρωτογενή τομέα

Οι δύο χώρες εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των αγροτικών καλλιεργειών, να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση πλημμυρών και της ξηρασίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ευλογιά των προβάτων στη Μαλεσίνα

Στην περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το νέο κρούσμα Ευλογίας των προβάτων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διευκρινίσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τις θεωρήσεις ‑ εξπρές σε ελληνικά νησιά

Η τουρκική πλευρά αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της εφαρμογής και συνεχίζει τις συνομιλίες με την Ελλάδα προκειμένου να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές