× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Κυριακή της enduro ποδηλασίας!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΑΝΕΖΙΝΟΣ για την αθλητική διοργάνωση αγώνα Get2gether Enduro MTB Molyvos

Δημοσίευση 26/3/2019

Η Κυριακή της enduro ποδηλασίας!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Μόλυβο την περασμένη Κυριακή... Με 57 εγγραφές και αμέτρητους θεατές στο χώρο της εκκίνησης τερματισμού έδειχνε από το πρωί ότι αυτό το event δεν ήταν τυχαίο.
Ύστερα από 2 αναβολές λόγω καιρού, η μια στη Χίο κι η άλλη εδώ ένα μήνα πριν, επιτέλους ο καιρός ήταν τέλειος. Λίγο παραπάνω αέρας και λίγο κρύο, μόνο θετικά θα τα βρίσκαμε... αργότερα.
Στο χώρο της εκκίνησης όλοι οι φανατικοί λάτρες της enduro ποδηλασίας απ΄ τη Λέσβο, τη Χίο αλλά και από τη γείτονα Τουρκία. Εκεί το Get2Gether πραγματικά έκανε δουλειά καθώς πιστό στον τίτλο του έφερε "2gether" 2 σημαντικούς αναβάτες enduro στον τόπο τους, με προηγούμενες συμμετοχές και σε άλλους αγώνες εδώ στη Λέσβο, τον Erman Balkin από το Μπαλίκεσιρ με τον Ali Karakci από τη Σμύρνη, που δεν γνωρίζονταν πριν!
Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 από στο άλσος του γραφικού και φιλόξενου Μολύβου με θέα το επιβλητικό κάστρο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα της ανατολικής Μεσογείου και 2ο μεγαλύτερο της Λέσβου.
Το αγωνιστικό τοπίο λίγο διαφορετικό, ελάχιστα δέντρα, πολλά βράχια, σημεία με πράσινο, αμέτρητα ποταμάκια, λάσπη και σαθρά χώματα. Η θέα από παντού μαγευτική. Όπου κι αν σταματούσες, όπου κι αν γύριζες το κεφάλι, το κάστρο του Μολύβου σαν στέμμα πάνω απ' τον παραδοσιακό (από το 1957) οικισμό με τα πετρόχτιστα σπιτάκια να στριμώχνονται για μια θέση στις απόκρημνες πλαγιές του λόφου του χωριού.
Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τους αγωνιζόμενους, τόσο σε επίπεδο ανταγωνισμού συμμετοχών όσο και σε αρτιότητα διοργάνωσης, εφάμιλλος του πρωταθλήματος EGS. Το μόνο που μας έλειπε ήταν η ηλεκτρονική χρονομέτρηση αλλά κι αυτή η "χειρόγραφη" ήταν άψογη, κάτι που φυσικά ήταν αποτέλεσμα των έμπειρων πλέων διοργανωτών, του Lesvos Ride Races, που δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν για κανένα παράπονο. Μαζί με την παρέα του Μολύβου, το "Molybos MTB" είχαν επιλέξει καιρό τώρα τα μονοπάτια τα είχαν συντηρήσει και σηματοδοτήσει τόσο τέλεια που δεν υπήρχε σημείο μέσα στις ειδικές να χαθείς ή να πάρεις λάθος δρόμο. Η επιλογή των ειδικών ήταν τέτοια, με τεχνικές δυσκολίες που οριακά τις ξεπερνούν όλοι, έτσι ώστε να μένει στον αγωνιζόμενο η αίσθηση της επιτυχίας, αποκλείοντας ταυτόχρονα όμως τον κίνδυνο. Μαγική συνταγή! Όλη η διαδικασία των χρονομετρημένων ειδικών δούλεψε ρολόι, κάτι που αποδεικνύει ότι οι διοργανώσεις αυτού του επιπέδου στη Λέσβο είναι πια ... "παιχνιδάκι".
Μετά από μια τέτοια μέρα δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ. Τις ατέλειωτες ανηφόρες; Την ένταση; Το άγχος; Την κούραση; Ή τη χαρά της παρέας; Την απόλαυση των απαιτητικών ειδικών; Την πανέμορφη φύση την άνοιξη, τα εκπληκτικά σημεία φυσικής ομορφιάς και τη χαρά του τερματισμού χωρίς δυσάρεστα κι απρόοπτα; Πάνω απ όλα αυτός ο αγώνας μας γέμισε αναμονή για τον επόμενο... Ραντεβού στις 13 και 14 Απριλίου στις απόκρημνες πλαγιές του Ολύμπου στην Αγιάσο για το Enduro Greek Series 2019. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο

Ανεζίνος Τάκης

Γενικός Γραμματέας 

Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024