× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σσστ σιγά, το κράτος κοιμάται

Συνέντευξη Γερμανίδας που «είδε» όπλα, στελέχη παραστρατιωτικών οργανώσεων, οικονομικά σκάνδαλα και συνεργάστηκε με την Αστυνομία στην των ΜΚΟ. Οι αρμόδιες αρχές λένε πως σήμερα είναι… Τρίτη!

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 13/10/2020

Σσστ σιγά, το κράτος κοιμάται
Εφημερίδα Δημοκρατία

Συνέντευξη την Κυριακή στην Αθηναϊκή εφημερίδα «Δημοκρατία» η οποία χθες αναπαράχθηκε σε πολλά ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, από τη Γερμανίδα, κατά δήλωση της δημοσιογράφο Ρεβεκα Σόμερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αυτήν η κ. Σόμερ «πέρασε τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, στο νησί της Λέσβου. Για δύο μήνες υποκρίθηκε την «εθελόντρια» εντός της δομής της Μόριας, προκειμένου να ανακαλύψει περισσότερα για τη δράση των ΜΚΟ, ειδικά αυτών που προέρχονται από την πατρίδα της, τη Γερμανία». Κατά δήλωση της η κ. Σόμερ, «έφυγε από το νησί την ημέρα των συλλήψεων μελών των ΜΚΟ, αφού πρώτα είχε καταθέσει όσα είχε δει και είχε μάθει στις αρμόδιες Αρχές, διότι φοβήθηκε για τη ζωή της αλλά και την ασφάλεια του υλικού που είχε συγκεντρώσει».

Είδε όπλα και όχι μόνο

Στη συνέντευξη της η κ. Σόμερ καταγγέλλει επωνύμως τα παρακάτω συγκλονιστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Την ύπαρξη βαρέως οπλισμού προελεύσεως Ελληνικού ή Τουρκικού Στρατού και Πακιστάν ή Αφγανιστάν. Μάλιστα περί αυτών «κατέθεσε σχετικά»: «Είδα πολλά και σοκαριστικά. Είδα τουλάχιστον τρία όπλα μέσα στη Μόρια, δύο από αυτά στρατιωτικά όπλα, είτε του Ελληνικού Στρατού είτε του τουρκικού, και ένα όπλο, είτε από το Πακιστάν είτε από το Αφγανιστάν, δηλαδή όπλα που χρησιμοποιούν οι Ταλιμπάν. Είδα ακόμη ότι πολλοί από αυτούς έχουν στην κατοχή τους ματσέτες (σ.σ μεγάλες μαχαίρες για το άνοιγμα δρόμων στη ζούγκλα). Μάλιστα κατέθεσα σχετικά» αναφέρει στη συνέντευξη.

2. Την ύπαρξη μέσα σε καταυλισμούς στη Λέσβο μελών παραστρατιωτικών ή στρατιωτικών ομάδων: «Γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετοί εντός του καταυλισμού οι οποίοι έχουν δεσμούς με στρατιωτικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις της Μ. Ανατολής. Πολλοί από αυτούς δε δεν έχουν μόνον δεσμούς με τις οργανώσεις αυτές, αλλά ήταν οι ίδιοι μαχητές» αναφέρει.

3. Οικονομικές ατασθαλίες από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οργανισμούς που δρουν μέσα σε καταυλισμούς στους οποίους αναφέρεται επώνυμα. «Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα ακόμη και ξεπλύματος χρήματος» λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Εκβιασμούς και ύπαρξη και λειτουργία συμμοριών μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: «Κάποιοι «βαρόνοι» των ΜΚΟ έχουν δικούς τους στρατούς, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται. «Εχω 200 Αραβες, έχω 200 Αφγανούς», και δεν είναι καν κάποια επίσημη, κάποια εγγεγραμμένη ΜΚΟ, αλλά πρόσωπα τα οποία όμως έχουν μεγάλη επιρροή. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την επιρροή τους για να απειλήσουν όσους φέρνουν αντιρρήσεις σε αυτό που κάνουν.

5. Τρομοκρατία ακόμα και για όσους δίνουν στοιχεία στις Αστυνομικές αρχές. Όπως λέει συνεργάστηκε με τις αρμόδιες (Αστυνομικές) αρχές όσο ήταν στη Μυτιλήνη: «Ο λόγος που έφυγα από το νησί είναι ότι έδωσα επωνύμως πληροφορίες στις αρμόδιες Αρχές. Υπάρχουν κάποιοι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για όσους χαλούν τα σχέδιά τους.».

Τι λένε οι αρχές;
Περί των όσων αναφέρει η κ. Σόμερ η οποία ας σημειωθεί ότι εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου των Ευρωπαίων Ευρωβουλευτών της Αριστεράς, δηλώνοντας ότι κλήθηκε εκεί από… τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου ο οποίος μάλιστα της τηλεφώνησε για αυτό το λόγο στο προσωπικό της τηλέφωνο (!!!) χρέος των αρμόδιων Εισαγγελικών και Αστυνομικών αρχών καθώς και των αρχών ασφαλείας, είναι να τοποθετηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται καταγγελίες για ύπαρξη αιτούντων άσυλο μελών παραστρατιωτικών και στρατιωτικών δυνάμεων στη Μυτιλήνη, αυτό να παίρνει διαστάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης και να μην διατάσσεται μια έστω προκαταρκτική εξέταση.

Δεν μπορεί να γίνονται καταγγελίες για διασπάθιση χρήματος δημόσιου, Ελληνικού ή Ευρωπαϊκού, και κανείς να μην ασχολείται με όλα αυτά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν μπορεί η κυρία αυτή να δηλώνει επωνύμως την ύπαρξη και λειτουργία συμμοριών στο νησί και μάλιστα υπό τη ιδιότητα της συνεργάτιδας των αρχών και να είναι… Τρίτη.

Οι νόμοι μπορούν και πρέπει να προστατεύουν την κοινωνία. Ακόμα και από το κλίμα διχασμού, δυσφήμισης και τρομοκρατίας της κοινωνίας που προκαλούν ακροδεξιοί ψεύτες. Ειδάλλως οι έχοντες την ευθύνη παραβαίνουν το καθήκον τους.

Η κοινωνία, οι συμπατριώτες μας, όλοι μας, έχουμε ανάγκη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το κράτος να λειτουργήσει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο