× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων

Μικροπροβλήματα από τη δυνατή νεροποντή κυρίως στο Δήμο Δυτικής Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/10/2020

Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων

Μικροπροβλήματα και κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου δημιούργησε  η καταιγίδα που χτύπησε την περιοχή στις 12:30 περίπου το μεσημέρι. Το μπουρίνι διήρκησε λιγότερο από είκοσι λεπτά ωστόσο ήταν αρκετό για να προκαλέσει ζημιές ευτυχώς μικρής έκτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων

Ειδικότερα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ιορδάνη Ιορδάνου σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο δρόμο Μυτιλήνης – Καλλονής στο ύψος της Αρίσβης και στο ρεύμα που οδηγεί στη Μυτιλήνη. Στο σημείο έπεσαν πέτρες και χώματα τα οποία καθαρίστηκαν από τα συνεργεία της αρμόδιας υπηρεσίας.

Παράλληλα όπως αναφέρει ο Ι. Ιορδάνου, είχαμε για άλλη μια φορά πτώσεις δέντρων στη Σκάλα Καλλονής, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν κάποια ζημιά ενώ πτώση δέντρου είχαμε και στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Κεράμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεση παρέμβαση

«Τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για τις πτώσεις δέντρων στη Σκάλα Καλλονής, έσπευσαν να μαζέψουν τα κλαδιά και να ανοίξουν το δρόμο. Πρόκειται για αλμυρίκια τα οποία βρίσκονται κοντά στα ξενοδοχεία ης περιοχής.

Ευτυχώς η πτώση δέντρου στο σχολείο δεν προκάλεσε περεταίρω ζημιές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου καθαρίζουν το δρόμο Αγίας Παρασκευής – Νάπης και Νάπης – Μανταμάδου όπου είχαμε μικρές κατολισθήσεις. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το έντονο φαινόμενο τα συνεργεία μας, ήταν στο δρόμο προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες και στα προβλήματα που προέκυψαν». 

Άντεξαν τα φρεάτια στη Μυτιλήνη

Στην περιοχή του  Δήμου Μυτιλήνης η καταιγίδα χτύπησε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι. Το κύριο χαρακτηριστικό του φαινομένου ήταν η έντονη  βροχόπτωση η οποία ευτυχώς δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα. Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Μυτιλήνης Γιώργος Αλεξίου, τα φρεάτια είχαν καθαριστεί εγκαίρως και ανταποκρίθηκαν στην ένταση της βροχής. Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχουν αναφορές δημοτών ότι σε ορισμένες περιοχές όπως για παράδειγμα στην Κουλμπάρα τα φρεάτια δεν έχουν καθαριστεί ακόμη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετά  σημεία της πόλης πάντως όπως η προκυμαία, το πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου και άλλες περιοχές, στη διάρκεια της νεροποντής μετατράπηκαν σε ποτάμια. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι