× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Από «την επανάσταση του ναζισμού» στο γραφείο Αθανασίου!

Μια «ξεχασμένη» από το 2013 ιστορία «επιλεκτικής σχέσης» θεωρητικού της αναθεώρησης των ναζιστικών πρακτικών με το γραφείο του τότε Υφυπουργού Εσωτερικών - Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Δημοσίευση 14/10/2020

Από «την επανάσταση του ναζισμού» στο γραφείο Αθανασίου!

Ένας ανακατασκευαστής της ναζιστικής θηριωδίας υπήρξε στην Ελλάδα του 2013 σύμβουλος της κυβέρνησης Σαμαρά στα λεπτά ζητήματα της ιθαγένειας και της μετανάστευσης. Ο λόγος για την «ξεχασμένη» υπόθεση του Ιωάννη Κωτούλα εκπαιδευτικού - συμβούλου για ζητήματα ιθαγένειας του αναπληρωτή υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή τότε, ομάδα 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ   μεταξύ των οποίων και ο τότε βουλευτής Λέσβου Γιάννης Ζερδελής.

Οι βουλευτές είχαν χαρακτηρίσει «ανησυχητική την παραμονή του Ιωάννη Κωτούλα στη θέση του συμβούλου για θέματα ιθαγένειας του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών ζητούσαν δε, να μάθουν εάν ο υπουργός «προτίθεται να απομακρύνει τον κ. Κωτούλα από τη θέση του συμβούλου για ζητήματα ιθαγένειας του αναπληρωτή υπουργού κ. Χ. Αθανασίου».

Όπως σημείωναν: «Αποτελεί ηχηρή αντίφαση, από τη μια ο Πρωθυπουργός να δηλώνει σε υψηλούς τόνους την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εμποδίσει την αναβίωση του νεοναζισμού, και, από την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου να διατηρεί στη θέση του τον σύμβουλό του για ζητήματα ιθαγένειας κ. Ιωάννη Κωτούλα, παρά τις σοβαρές αντιδράσεις που ήγειραν οι δημόσια εκπεφρασμένες φιλοναζιστικές του απόψεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και παρακάτω σημειώνεται: «Δεν είναι δυνατό να διαψευστεί το γεγονός ότι σε βιβλίο που φέρει την υπογραφή του κ. Κωτούλα (“Η άνοδος του Γ‘ Ράιχ”), επιχειρείται απροκάλυπτα ο εξωραϊσμός του ναζισμού. Όπως έχει ήδη επισημανθεί, στο εν λόγω βιβλίο, υπό το πρόσχημα της επιστημονικής ουδετερότητας, επιχειρείται ο εξωραϊσμός του ναζισμού. Παρατίθενται κατά κόρον και άνευ σχολιασμού μόνο θετικές και ουδέτερες κρίσεις για τον ναζισμό, δεν γίνεται αναφορά στα εγκλήματά του ή στο Ολοκαύτωμα (η αναφορά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης περιορίζεται σε λίγες γραμμές, ενώ το εντελώς θολό και “ήπιο” κεφάλαιο για τον “αντιεβραϊσμό” διανθίζεται από πληροφορίες όπως η “συνεργασία εθνικοσοσιαλιστικών αρχών” και “σιωνιστικών κύκλων” για την εξώθηση Εβραίων να μεταναστεύσουν, ιδίως στην Παλαιστίνη)».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής απίστευτη ήταν η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ερωτήθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους.

«Αν υποτεθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, θα ήταν καλύτερα να δίδασκε στο σχολείο;», αναρωτήθηκε ο κ. Αθανασίου. Για να προσθέσει: «Εάν δεν ενοχλεί στο σχολείο, γιατί ενοχλεί εδώ;»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο υπουργός υποστήριξε ότι ο κ. Κωτούλας δεν έχει «υμνήσει» μόνο το Χίτλερ αλλά και τα Σοβιέτ (!), και, τέλος πάντως, δεν είναι σύμβουλός του αλλά  έχει προσληφθεί στο τμήμα γραμματειακής υποστήριξης του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Ανακατασκευή της ναζιστικής θηριωδίας

Τι είχε γράψει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του ο σύμβουλος του κ. Αθανασίου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση: εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον της άνοιας, για χάρη της νεολαίας, εναντίον των περιχαρακωμένων ιεραρχιών…».

Επιπλέον, «τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών, οι οποίοι αποσκοπούσαν αρχικά να περιορίσουν τα ανεπιθύμητα στοιχεία (αιχμαλώτους πολέμου αντίπαλων κρατών, θεωρούμενες εχθρικές εθνικές και κοινωνικές μειονότητες) και κατόπιν να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό των αιχμαλώτων».

Εν τέλει, «η πρακτική του να “κατηγοριοποιούμε” και άρα να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει, γιατί αυτό στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια φροϋδική απώθηση από την πλευρά των διανοουμένων, οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν το τι ήταν. Άλλοι “βάζουν στο ίδιο τσουβάλι” τον ναζισμό, τη δικτατορία, τις σφαγές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την τρέλα του Χίτλερ...».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι