× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Tο Υπουργείο Μετανάστευσης για τα 6,2 εκατομμύρια σε συμβουλές

Η παρακολούθηση του έργου "εκφεύγει" των δυνατοτήτων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/10/2020

Tο Υπουργείο Μετανάστευσης για τα 6,2 εκατομμύρια σε συμβουλές

Εξηγήσεις για τη διάθεση του υπέρογκου ποσού των 6,2 εκατομμυρίων ευρώ σε  συμβουλευτικές υπηρεσίες τεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης για την κατασκευή των νέων Κέντρων Φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά,  δίνει μέσα από ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Υπουργείο δικαιολογεί τη διάθεση του ποσού αυτού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι Τεχνικές υπηρεσίες που διαθέτει δεν μπορούν να παρακολουθούν και να επιβλέπουν ταυτόχρονα τις εργασίες σε όλα τα υπό κατασκευή ΚΥΤ των νησιών, ενώ σημειώνει ότι η εν λόγω συνεργασία κρίθηκε απαραίτητη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί το έργο. 

Η ανακοίνωση

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής νέων δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στα νησιά Αιγαίου. Τα έργα κατασκευής νέων δομών είναι απαραίτητα προκειμένου να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους διαμένοντες, να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των νησιών και να προστατευθεί από τις συνέπειες της πανδημίας η δημόσια υγεία τόσο των διαμενόντων όσο και των κατοίκων. Ήδη χθες υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής τριών νέων δομών στα νησιά της Σάμου, Κω και Λέρου, ενώ προγραμματίζεται άμεσα η δημοπράτηση της κατασκευής νέων δομών στη Λέσβο και στη Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Εκφεύγει των δυνατοτήτων... 

Η παρακολούθηση και επίβλεψη της ταυτόχρονης κατασκευής των παραπάνω δομών εκφεύγει των δυνατοτήτων της υφιστάμενης στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε ο διαγωνισμός πλαίσιο για εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες τεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης του Υπουργείου ούτως ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανάθεση, χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων κατασκευής νέων δομών φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαγωνιστική διαδικασία των υπηρεσιών αυτών γίνεται με πλήρη διαφάνεια μέσω της προκήρυξης ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη συμφωνίας – πλαίσιο. Έχει άλλωστε δημοσιευθεί τόσο στην Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όσο και στη Διαύγεια (ΑΔΑ 60 ΗΡ46ΜΔΨΟ-9ΘΦ).

Συμφωνεί και η Ευρώπη

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο κρίθηκε απαραίτητο και από τις υπηρεσίες της Ε.Ε., η οποία μάλιστα θα το χρηματοδοτήσει μέσω του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης σε ποσοστό 100%.

Τέλος, η σύναψη συμφωνίας πλαίσιο δεν δημιουργεί καμία δέσμευση στο Υπουργείο για να αναθέσει στον επιλεγέντα Ανάδοχο το σύνολο ή έστω και μέρος των ζητούμενων υπηρεσιών. Το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να αναθέτει, μέσω της σύναψης εκτελεστικών συμβάσεων, όποτε παρουσιαστεί σχετική ανάγκη τμήματα των ζητούμενων υπηρεσιών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου