× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεν τελειώσαμε με την Ακροδεξιά

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/10/2020

Δεν τελειώσαμε με την Ακροδεξιά

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συντριπτικά καταδικαστική απόφαση κατά της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ιστορική τομή για την νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συμπεριλαμβανομένων και όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων που όλα τα προηγούμενα χρόνια αξιοποίησαν και στήριξαν την εγκληματική αυτή οργάνωση, τώρα κάνουν λόγο για την μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας καθώς και για συσπείρωση του Δημοκρατικού τόξου.

Ήταν επόμενο ότι όταν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο άρχισε να στριμώχνεται και να εκτίθεται, φοβούμενο έναν νέο Δεκέμβρη η κυβέρνηση Σαμαρά πήρε την απόφαση να στείλει στα δικαστήρια την Χρυσή Αυγή.

Βέβαια μεγάλο ρόλο έπαιξε το αντιφασιστικό κίνημα τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε όλην την Ευρώπη, ο ακούραστος και δυναμικός αγώνας των συνήγορων της πολιτική αγωγής αλλά και οι χιλιάδες διαδηλωτές που δήλωσαν παρόντες έξω από το Εφετείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ασφαλώς δεν δικάζει ούτε το κίνημα στο δρόμο, ούτε ο λαός από τις οθόνες του- αυτό είναι έργο της Δικαιοσύνης και μόνο. Εμείς εδώ στη Λέσβο θα περιμένουμε τις ποινές και τις εξελίξεις της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης καθώς αναμένεται ότι σύντομα η Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί και με το πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς του 2018, τις απειλές, τις στοχοποιήσεις και τους βανδαλισμούς εναντίον δημοσιογράφων, αλληλέγγυων και άλλων αγωνιστών.

Όμως θα είμαστε σε επιφυλακή γιατί ακόμα και σήμερα η ακροδεξιά ιδεολογία συνεχίζει να διαχέεται σιγά σιγά στο πολιτικό σύστημα και στην καθημερινότητά μας, που σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης υιοθετεί ρατσιστική, φασιστική και εθνικιστική πολιτική σε όλα τα πεδία όπως στα εθνικά θέματα, στο προσφυγικό με βίαιες απελάσεις, επαναπροωθήσεις, κλειστά κέντρα κράτησης, αλλά και γενικευμένες απαγορεύσεις διαδηλώσεων πολιτών, κινήματα κατά της μάσκας στα σχολεία και τόσα άλλα .

Προτεραιότητα όλων είναι να αποκαλυφθεί ο βρόμικος ρόλος της Ακροδεξιάς στην χώρα μας, να παρθούν πρωτοβουλίες και δράσεις μέσα από ένα διεθνιστικό, αντιφασιστικό, επαναστατικό κίνημα που θα στηρίζεται στην φιλία, την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών για την οριστική εξάλειψη της ακροδεξιάς γάγγραινας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου