× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Μόρια παρα…ησύχασε»

Στο «Ν» o πρόεδρος της Μόριας Γ. Μαστρογιάννης για τη μετά- ΚΥΤ εποχή. Οι προτάσεις για την αξιοποίηση του κατεστραμμένου καταυλισμού και του ισοπεδωμένου ελαιώνα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/10/2020

«Η Μόρια παρα…ησύχασε»

Στη νέα περίοδο που ξεκινάει για την κοινότητα της Μόριας, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στην περιοχή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Μαστρογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» και στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» στους 99 στα fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εφιαλτικό δωδεκάμηνο...

Αναφερόμενος στους τελευταίους δώδεκα μήνες, από τότε δηλαδή που ανέλαβε την προεδρία της κοινότητας, επισήμανε ότι ήταν ίσως το πιο δύσκολο διάστημα της πενταετούς παρουσίας του ΚΥΤ στην περιοχή, αφού ο αριθμός των φιλοξενούμενων μεταναστών ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες τον περασμένο χειμώνα. Όπως ανέφερε μεγάλο μέρος των κατοίκων είχαν πέσει θύματα κλοπών και καταστροφών της περιουσίας τους και όλα αυτά τα γεγονότα προκαλούσαν μία έντονη και διαρκή αγανάκτηση, η οποία ταλαιπωρούσε την τοπική κοινωνία τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Όταν ήρθε η πρόεδρος της Δημοκρατίας..."

Ο Γ. Μαστρογιάννης δεν δίστασε να αναφερθεί και στα γεγονότα του περασμένου Αυγούστου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της προέδρου της Δημοκρατίας στο ΚΥΤ της Μόριας και στο πρόχειρο νοσοκομείο που είχε δημιουργηθεί δίπλα στη Δομή. Όπως τόνισε ο ίδιος δεν ήταν παρών στα επεισόδια που έγιναν στο ΚΥΤ ούτε και γνώριζε το ακριβές πρόγραμμα της Προέδρου.

Παραλίγο παραίτηση 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γ. Μαστρογιάννης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους στα μέσα Αυγούστου ήθελε να παραιτηθεί και άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή κατόπιν ενθάρρυνσης μερίδας συμπολιτών του να συνεχίσει την προσπάθεια στη θέση που τον εξέλεξαν οι συγχωριανοί του. «Είχαμε κάνει πολλά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες ως κοινότητα Μόριας, το προηγούμενο διάστημα. Ορισμένοι συγχωριανοί μου ήθελαν οι διαμαρτυρίες αυτές να πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα διαμαρτυρίες, κάτι το οποίο εγώ θεωρούσα ότι δεν είχε κανένα νόημα.

Η ζωή μετά το ΚΥΤ

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της Μόριας στη μετά ΚΥΤ εποχή, σημείωσε ότι πλέον στο χωριό επικρατεί πολύ μεγάλη ησυχία, ίσως περισσότερη από το κανονικό είπε, χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε, ότι τώρα πλέον η Κοινότητα   θα πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα και τα θέματα της καθημερινότητας του χωριού καθώς και με έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθαρισμός - αποκατάσταση - αξιοποίηση 

Μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων, σημείωσε είναι ο καθαρισμός του ΚΥΤ και του ελαιώνα που διέμεναν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και η αποκατάσταση του τοπίου.

Σε ότι αφορά στην αξιοποίηση του παλιού ΚΥΤ, ο Γ. Μαστρογιάννης σημείωσε ότι προέχει η παραχώρηση του παλιού στρατοπέδου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Μυτιλήνης και θα ακολουθήσει όπως είπε, η δημιουργία στο χώρο αυτό, είτε κάποιου αθλητικού κέντρου, είτε χώρου αναψυχής είτε ακόμη και σχολικού κτιρίου  για τη στέγαση των αναγκών του Μουσικού Σχολείου, αν αυτό είναι εφικτό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου