× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Διαγνώστηκα με covid και στιγματίστηκα»

Η μητέρα που δουλεύει στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ μίλησε στο «Ν» για τις συμπεριφορές που αντιμετώπισε εκείνη και τα παιδιά της. Αναφέρεται στις συνθήκες συνωστισμού για τους εργαζόμενους

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 20/10/2020

«Διαγνώστηκα με covid και στιγματίστηκα»

Η μητέρα που δουλεύει στην υπηρεσία Πρώτης υποδοχής στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και διαγνώστηκε με κορονοϊό μίλησε στο «Ν» για τον εφιάλτη του στιγματισμού που πέρασε η ίδια, εκτεθειμένη με τους συναδέλφους της σε συνθήκες υπερσυγκέντρωσης πληθυσμού και κυρίως τα παιδιά της στο σχολείο τους, τα οποία είναι αρνητικά στο τεστ, τόσο αυτά όσο και οι συμμαθητές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Α. δουλεύει χρόνια στην υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και όπως και οι συνάδελφοί της, έχει εκτεθεί σε πολλαπλούς κινδύνους μέχρι σήμερα με αυτήν της την ιδιότητα, έχοντας «θητεύσει» και χρόνια μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Μετά την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας από τις εστίες που εκδηλώθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου η ίδια βρέθηκε ακόμα και με ελικόπτερο με τους συναδέλφους της στο νέο καταυλισμό- γίγαντα του Καρά- Τεπέ, ώστε να γίνει γρήγορα η καταγραφή. Θυμίζουμε ότι το «Ν» έχει απευθύνει σχετικό ερώτημα κατά τη συνέντευξη στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξαιρετικά επείγουσες συνθήκες που έπρεπε, αλλά και πρέπει ακόμα να προχωρήσουν οι διαδικασίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του.

Την προηγούμενη Δευτέρα η κ. Α. βρέθηκε να εργάζεται, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες σε μια πολύ μεγάλη σκηνή με συνωστισμό πολλών ανθρώπων. Από τη μία πλευρά ήταν οι εργαζόμενοι που είχαν επιφορτιστεί με την έκδοση διαβατηρίων των αιτούντων άσυλο, μαζί με τους αιτούντες άσυλο που περίμεναν σε σειρά. Η ίδια κρατούσε τα χρήματα από τους ενδιαφερόμενους για τα σχετικά παράβολα της έκδοσης των διαβατηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην άλλη πλευρά της μεγάλης σκηνής, αλλά όχι σε μεγάλη απόσταση λόγω πλήθους κόσμου γίνονταν τα τεστ ταχείας εξέτασης κορονοϊού. Από μόνη της μία πολύ επιβλαβής συνθήκη.

 

Αρκετά νωρίς το πρωί, η κ. Α. όπως εξηγεί στο «Ν» αισθάνθηκε συμπτώματα γρίπης και μπούκωμα. Ζήτησε να της γίνει τεστ, αλλά υπήρξε μεγάλη κωλυσιεργία με αποτέλεσμα το τεστ να της γίνει το μεσημέρι και να βγει θετικό. Τα ανήσυχα βλέμματα που συνάντησε δεν έλειψε να γίνουν… αγριεμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη δουλειά, στο σχολείο

Έχοντας μεγάλη αίσθηση της ευθύνης, λέει στο «Ν» κάλεσε τη μητέρα της να μεταβεί στο σχολείο για ενημέρωση και να πάρουν τα παιδιά της από εκεί, ενημερώνοντας σχετικά τους εκπαιδευτικούς.

Το σούσουρο που επακολούθησε κυριολεκτικά την αποκάρδιωσε. Άμεσα είχε διαδοθεί ότι τα παιδιά της ήταν ύποπτα… κρούσματα, και βρέθηκε να απολογείται γιατί πριν από δύο Σαββατοκύριακα από την ημέρα του περιστατικού που περιγράφουμε, είχε διοργανώσει πάρτι για τα παιδιά της, παρόντων τριών παιδιών ακόμα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τεστ των παιδιών της που έχουν μπει υποχρεωτικά σε καραντίνα έχουν βγει αρνητικά στον κορονοϊό. Το ίδιο αποτέλεσμα ισχύει και για τους μαθητές της ίδιας τάξης.

Οι συνθήκες εργασίας και συνωστισμού στο ΚΥΤ, χωρίς τον κατάλληλο αερισμό, όπως λέει η Α. όμως… συνεχίζονται.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας