× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε αποχή από ηλεκτρονικές εκλογές ΠΥΣΔΕ καλεί η ΕΛΜΕ Λέσβου

«Δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας»- Αποσύρουν τα ψηφοδέλτια οι παρατάξεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2020

Σε αποχή από ηλεκτρονικές εκλογές ΠΥΣΔΕ καλεί η ΕΛΜΕ Λέσβου
Όταν οι εκλογές γίνονταν με κάλπη...

Η ΕΛΜΕ Λέσβου καλεί σε αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και καλεί και τη ΔΑΚΕ να αποσύρει υποψηφιότητα, όπως δεσμεύτηκε στην ΟΛΜΕ στις 2 Οκτωβρίου. Δεν θα οριστούν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ στις εφορευτικές, ούτε οι συνδικαλιστικές παρατάξεις θα «κατεβάσουν» ψηφοδέλτια για τις 7 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ με βάση και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ της 2-10-2020 σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να διεξαχθούν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου με ενδεχομένως ηλεκτρονικά μέσα (ψηφοφορία μέσω υπολογιστή), επισημαίνει τα εξής:

«Η ηλεκτρονική ψηφοφορία δε διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς καταργείται η κατά μόνας ψηφοφορία, δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή  και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Η διαδικασία μέσω υπολογιστή καταργεί τη δυνατότητα φυσικής και άμεσης επαφής κάθε ψηφοφόρου με τους υποψήφιους αιρετούς, την ανταλλαγή απόψεων, τη διαμόρφωση γνώμης μέσω συζήτησης. Μετατρέπει την ψηφοφορία μέσω του πατήματος ενός κουμπιού σε επιλογή που προσομοιάζει στην αγορά ενός προϊόντος και υπόκειται σε μεγαλύτερο βαθμό στους κανόνες του μάρκετινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση του Υπουργείου δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Στρέφεται ενάντια στον πυρήνα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και προοιωνίζεται ευρύτερες παρεμβάσεις στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Είναι συνέχεια μιας σειράς  αντεργατικών ρυθμίσεων που περιορίζουν τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.  Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Έχει ως απώτερο στόχο την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών στην συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων και των συνδικάτων  μέσα από γενικές συνελεύσεις, ζωντανή ανταλλαγή των επιχειρημάτων , δια ζώσης ψηφοφορίες , συλλογική διεκδίκηση των κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων. Για αυτό πρέπει να συναντήσει την καθολική άρνηση όλων των εργαζομένων.

  Τα καταστατικά των σωματείων καθορίζουν τον τρόπο οργάνωσης και λήψης των αποφάσεων, τις διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων σε όλα τα επίπεδα. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να χτυπηθεί η  λειτουργία των σωματείων και οι συλλογικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες! 

Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τα απαράδεκτα σχέδιά της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαιτούμε:

Ø  Να καταργηθεί τώρα η τροπολογία του Π.Δ. 1/2003.

Ø  Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κλπ) ή να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ø  Να διεξαχθούν οι εκλογές  σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

        

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση:

 

1ον Την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ στις 2/10/20202 που αναφέρει: « Δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αποσύρουμε όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που κατέρχονται στις εκλογές» και σύμφωνα με την οποία οι συνδικαλιστικές παρατάξεις είτε δεν κατέθεσαν ψηφοδέλτια (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) είτε κατέθεσαν ψηφοδέλτια με επιφύλαξη και δέσμευση για άμεση απόσυρση των ψηφοδελτίων σε περίπτωση που επιμείνει η κυβέρνηση (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΝΩΝ-ΠΑΜΕ) είτε κατέθεσαν ψηφοδέλτια(ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΚ).

2ον Την  απόφαση της ΟΛΜΕ στις 15/10/20202 που ρυθμίζει και τα σχετικά οργανωτικά μέτρα της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων και την οποία επισυνάπτουμε

ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ τις υποψηφιότητές μας από το ΠΥΣΔΕ Λέσβου, το ΑΠΥΣΔΕ και το ΚΥΣΔΕ. Έπειτα από ενημέρωση εκπροσώπου της και η ΠΕΚ θα πράξει το ίδιο. Αναμένουμε άμεσα και  τη ΔΑΚΕ , που δεσμεύτηκε στην ΟΛΜΕ στις 2/10,  να  αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Δεν ορίζουμε εκπροσώπους της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ στις εφορευτικές επιτροπές.

Επίσης καλούμε όλους τους υποψηφίους από άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που δεν εκλέγουν αντιπρόσωπο στην ΟΛΜΕ ή είναι μεμονωμένοι υποψήφιοι να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους από το ΑΠΥΣΔΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ /ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ  ΣΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

-ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ e-ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 14.00 . ΣΤΗΝ Δ.Δ.Ε

Και την ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 14.00  στην

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ θΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥΣ»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο