× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πληρώστε από την τσέπη σας τους υπαλλήλους που απασχολείτε»

Σαφές μήνυμα Αποστόλου προς τους δημάρχους για τη ΔΕΔΑΠΑΛ- Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο «Ν» για το γηροκομείο Αγ. Παρασκευής και τα μέτρα που έλαβε για τους ηλικιωμένους

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/10/2020

«Πληρώστε από την τσέπη σας τους υπαλλήλους που απασχολείτε»

Στα έκτακτα μέτρα που έλαβε η διοίκηση του γηροκομείου της Αγίας Παρασκευής από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η επιδημία του κορονοϊού, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο «Ν» και στη ραδιοφωνική εκπομπή  «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του ιδρύματος Στέφανος Αποστόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυστηρά μέτρα προστασίας 

Ο Στ. Αποστόλου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι από το Μάρτιο, κιόλας με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στο νησί, το γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής έκλεισε τις πόρτες του για τους επισκέπτες ενώ επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς σε όλες τις επαφές των ηλικιωμένων. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, επισήμανε, και το πρόβλημα αφορά κυρίως τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με τους τροφίμους. Γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ωστόσο ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ειδικά σε συνθήκες πανδημίας.

Παράλαβαμε χρέη 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος γενικότερα στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο γηροκομείο ο Στ. Απιοστόλου σημείωσε, πως όταν παρέλαβε τη διοίκηση του ιδρύματος, επί δημαρχίας Σπύρου Γαληνού, υπήρχαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και συσσωρευμένα χρέη τα οποία εξοφλήθηκαν με την καλή συνεργασία των καταστηματαρχών της περιοχής και τη συνδρομή του προσωπικού. «Το ίδρυμά μας, σημείωσε επιβιώνει αποκλειστικά από τα τροφεία που πληρώνουν οι ηλικιωμένοι. Προσπαθούμε με χρηστή διαχείριση και εξοικονόμηση κονδυλίων να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους».

"Φεύγω... όποτε θέλουν οι δήμαρχοι" 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέφανος Αποστόλου αναφέρθηκε στη ΔΕΔΑΠΑΛ, στην οποία είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2017. Όπως σημείωσε η θητεία του επισήμως λήγει το Μάρτιο του 2021 ωστόσο σημείωσε, ότι είναι στο χέρι των δύο δήμων που είναι και οι βασικοί μέτοχοι να αλλάξουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καθένας θα πληρώνει τα δικά του 

Την ίδια ώρα όπως ανέφερε, η Εταιρεία έχει ολοκληρώσει Οικονομοτεχνική μελέτη για το κόστος επεξεργασίας των απορριμμάτων και το επόμενο διάστημα θα υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με τους δύο δήμους, προκειμένου να μην υπάρχει καθεστώς αδικίας και να πληρώνει ο καθένας το μερίδιο που του αντιστοιχεί.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΕΔΠΑΛΑ, σημείωσε  ότι με ξεχωριστές προγραμματικές συμβάσεις η εταιρεία θα αναλάβει να απασχολεί τους επιπλέον υπαλλήλους που σήμερα πληρώνονται από τη ΔΕΔΑΠΑΛ και απασχολούνται στην καθαριότητα. «Η εταιρεία θα σταματήσει να βάζει από την τσέπη της διαρκώς χρήματα για να καλύπτει τη μισθοδοσία των εργαζομένων που χρησιμοποιούνται στους δύο δήμους.  Ο κάθε δήμος θα υπογράφει προγραμματική σύμβαση και θα πληρώνει από το ταμείο του στη ΔΕΔΑΠΑΛ, τη μισθοδοσία όσων υπαλλήλων επιθυμεί να απασχολήσει μέσω της Εταιρείας. Μάλιστα προσφάτως ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην εταιρεία έως και τις 31 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που οι δύο δήμοι δεν υπογράψουν τις προγραμματικές συμβάσεις ώστε να αναλάβουν την ευθύνη της μισθοδοσίας, τότε οι συμβάσεις των εργαζομένων καθαριότητας πιθανόν να μην  ανανεωθούν και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε ο Στ. Αποστόλου οι συμβάσεις των εργαζομένων που απασχολούνται αποκλειστικά στις λειτουργίες της ΔΕΔΑΠΑΛ δηλαδή στο ΧΥΤΑ και στους ΣΜΑ, έχουν ανανεωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου