× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκδήλωση ΚΝΕ για τις φυσικές καταστροφές

Με ομιλητή τον Σταύρο Τάσσο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2019

Εκδήλωση ΚΝΕ για τις φυσικές καταστροφές

Εκδήλωση με ομιλητή τον σεισμολόγο και βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο θα πραγματοποιήσει η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ την Τρίτη 2 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Β' στο Κτίριο της Θάλασσας στο λόφο του Πανεπιστημίου. Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι «Φυσικές Καταστροφές: Υπάρχει δυνατότητα πρόληψης και αντιμετώπισης τους ή ο άνθρωπος έρμαιο των φυσικών φαινομένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση-κάλεσμα της ΚΝΕ Λέσβου έχει ως εξής:

«Βρίσα 2017, Μάνδρα 2018, Μάτι 2018
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 130 ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ,
ΛΑΪΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ...
Είναι σύγχρονο στον 21ο αιώνα να είμαστε απροστάτευτοι μπροστά στις κάθε είδους φυσικές καταστροφές;
Φταίνε «τα ακραία καιρικά φαινόμενα», «η "ανικανότητα" κάποιων υπευ-θύνων», «η κακιά η ώρα»;
Η ανυπαρξία υποδομών και σχεδιασμού προστασίας της ζωής, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία, οι τεράστιες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις, στην αποκατάσταση κτιριακών και άλλων υποδομών δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα.
Είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος των λαϊκών αναγκών που υλοποιούν από κοινού ΕΕ-κυβέρνηση-κεφάλαιο! Η ΕΕ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται γαλαντόμοι στη στήριξη των κερδών επιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών με ζεστό κρατικό χρήμα, όχι όμως στην προστασία την ανθρώπινης ζωής. Αυτό μαρτυρά ο απαράδεκτος "Οδηγός ανάλυσης κόστους - οφέλους" της ΕΕ, που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως "κόστος" και μόνο "όφελος" τα επιχειρηματικά κέρδη. «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία»
Δεν είναι ούτε "φυσικό", ούτε "αναπόφευκτο" να καίγονται ζωντανοί άν-θρωποι το καλοκαίρι, να πνίγονται με την πρώτη μπόρα κάθε φθινόπωρο ή χειμώνα!
Δεν έχουμε δύο ζωές να τους χαρίσουμε τη μία! Δυναμώνουμε τη διεκδί-κηση για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των λαϊκών περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος, για αποκατάσταση όλων των καταστροφών και αποζημίωση των πληγέντων.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ!
Δυναμώνοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες:
Λέμε το πιο δυνατό όχι στην ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν και παζαρεύουν τις ζωές μας!Λέμε ένα δυνατό ναι στη ζωή που μας αξίζει!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση