× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Λέσβος έπρεπε να παραμείνει πορτοκαλί στο χάρτη του κορονοϊού»

Ο Αντιδήμαρχος «για τα δύσκολα» Μιχάλης Φραντζέσκος μιλά στο «Ν» για την πανδημία, τις δυσκολίες στην ιχνηλάτηση και τα μέτρα προστασίας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/10/2020

«Η Λέσβος έπρεπε να παραμείνει πορτοκαλί στο χάρτη του κορονοϊού»

Τη διαφωνία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, για την υποβάθμιση της Λέσβου στο χάρτη επικινδυνότητας του κορονοϊού, εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μιχάλης Φραντζέσκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύσκολη υπόθεση ο κορονοϊός

Μεταξύ των άλλων ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για το πλέον σοβαρό όπως φαίνεται πια, πρόβλημα αυτό της πανδημίας του κορονοϊού, σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η εξέλιξη ο Δήμαρχος εξέφρασε εγγράφως τη διαμαρτυρία του στις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

«Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμαρχος και τα υπόλοιπα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, με έγγραφα και τηλεφωνικές επαφές επισημάναμε τη διαφωνία μας με τον υποβιβασμό στο χάρτη επικινδυνότητας από το πορτοκαλί στο κίτρινο. Με δεδομένο ότι κοντά στον αστικό ιστό της πόλης βρίσκεται το ΚΥΤ το οποίο είχε πριν λίγες εβδομάδες μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Μιχάλης Φραντζέσκος στην εμπλοκή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στο σύστημα ενημέρωσης και ιχνηλάτισης των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί μας, επισήμανε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Αστυνομία και την Περιφέρεια, ενώ πρόσθεσε ότι καθημερινά συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή ελέγχου της νόσου, η οποία μελετά την κατάσταση και ενημερώνει αναλόγως το γενικό πληθυσμό για τα μέτρα που λαμβάνονται.

Τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ο Μιχάλης Φραντζέσκος, η Πολιτική Προστασία, κλήθηκε να κάνει και τις ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων, κάτι το οποίο όπως τόνισε είναι εξαιρετικά δύσκολο. «Είναι μια δύσκολη και εξαιρετικά υπεύθυνη ενέργεια το ζήτημα των ιχνηλατήσεων. Αυτές γίνονται σε τρία επίπεδα για τον κάθε ασθενή,  στο φιλικό, το οικογενειακό και το εργασιακό του περιβάλλον. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας είναι συνεργάσιμοι, αντιλαμβανόμενοι προφανώς την κρισιμότητα της κατάστασης. Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις».

Και άλλες δραστηριότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο Μιχάλης Φραντζέσκος αναφέρθηκε στις υπόλοιπες δραστηριότητες της Πολιτικής Προστασίας, στον καθαρισμό των φρεατίων όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ και στην προμήθεια αλατιού εν’όψει της χειμερινής περιόδου.

 Αγροτική οδοποιία

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις εργασίες αγροτικής οδοποιίας που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες .«Το τελευταίο δίμηνο σημείωσε, πραγματοποιούνται εργασίες με μηχανήματα του Δήμου σε όλες σχεδόν τις δημοτικές ενότητες ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν εργολαβίες των 20 χιλιάδων ευρώ ανά δημοτική ενότητα σε εργολάβους για την επισκευή κεντρικών αγροτικών δρόμων». Ο αντιδήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εντός του Νοεμβρίου οι εργασίες στους περισσότερους αγροτικούς δρόμους θα έχουν ολοκληρωθεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου