× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

6,7 ρίχτερ κούνησαν τη Λέσβο και συγκλόνισαν τη Σάμο

Μήνυμα Πολιτικής Προστασίας να μείνουν οι πολίτες μακριά από τις ακτές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/10/2020

6,7 ρίχτερ κούνησαν τη Λέσβο και συγκλόνισαν τη Σάμο
Οι ζημιές σήμερα στη Σάμο

Πανικόβλητοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους μετά τις 2 το μεσημέρι οι κάτοικοι της Λέσβου εξαιτίας μεγάλου σεισμού 6,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ 20 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της Σάμου με 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.Ο σεισμός έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από την Πυροσβεστική (σ.σ. 14:25) δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές στη Λέσβο.

Ακολούθησαν μετασεισμοί νότια της Ικαρίας 4,6 ρίχτερ, νότια της Χίου 3,8 ρίχτερ και νότια της Άνδρου 3,3 ρίχτερ μέσα σε ένα δεκάλεπτο από τις 13:51 του πρώτου σεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στην ισχυρή σεισμική δόνηση στη ΣάμοΣύμφωνα με μαρτυρία αξιωματικού του λιμενικού από το Λιμεναρχείο Σάμου στο ethnos.gr λίγα λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση σηκώθηκε τσουνάμι περίπου ενός μέτρου που πέρασε μέσα στα σπίτια και στα καταστήματα στο λιμάνι. 

Μήνυμα έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να απομακρύνονται οι πολίτες από τις ακτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη

Αναβλήθηκε το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, στις 3 μ.μ. ενώ θα υπάρξει ενημέρωση για τη νέα ώρα μετάδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

14:34 Στη Σμύρνη

Εικόνες δείχνουν σύννεφα σκόνης πάνω από τη Σμύρνη και εκτιμάται πως έχουν καταρρεύσει κτίρια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, όμως οι εικόνες από τα βίντεο μπορεί κανείς να καταλάβει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια τραγωδία στη περιοχή.

Χίος

Σύμφωνα με τη χιώτικη σελίδα astraparis.gr: Οι πρώτες εικόνες με κατολισθήσεις σε παλιά εγκαταλειμμένα κτίρια σε χωριά, όπως η Καλλιμασιά αλλά και ζημιές σε κτίρια και μαγαζιά στο κέντρο της πόλης φτάνουν η μια μετά την άλλη.

Στο καφέ στο Ρόδι, από το απέναντι παλιό κτίριο έπεσαν σοβάδες, στην πόλη της Χίου είναι οι πρώτες εικόνες αλλά και σε παλιά κτίρια στην Καλλιμασιά. Να σημειωθεί ότι ήδη το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής δέχεται τηλεφωνήματα για ζημιές και κατολισθήσεις και σε άλλα μέρη του νησιού.

Επίσης, στην Καλλιμασιά από παλιό σπίτι έπεσε καπνοδόχος και γκρέμισε τη σκεπή κατοικήσιμου σπιτιού χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.

Ταρακουνήθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση τα Δωδεκάνησα

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου.

Η σεισμική δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νησιά του βορείου του συγκροτήματος όπου προκλήθηκε και μεγαλύτερη ανησυχία. Αρκετοί από τους κατοίκους της Πάτμου, της Κω της Καλύμνου του Αγαθονησίου και των άλλων νησιών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεν υπήρξαν ζημιές σε κανένα νησί της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αλλά προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία από την ένταση και την διάρκεια της σεισμικής δόνησης.

Ηράκλειο: Αισθητός και στην Κρήτη ο ισχυρός σεισμός

Αισθητός και στην Κρήτη έγινε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι. Παρά το γεγονός ότι σε περιοχές του Ηρακλείου έγινε ιδιαίτερα αισθητός, δεν έχει αναφερθεί οποιαδήποτε κλήση για καταστροφές. Υπήρξαν μάλιστα σχολεία που οι διευθυντές τους ζήτησαν από τα παιδιά να σχολάσουν λίγο νωρίτερα, λόγω του φόβου επανάληψης μιας σεισμικής δόνησης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ