× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σκληρή απάντηση Αντωνέλλη σε Σπιλάνη για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Πολιτισμού

«O κύρος Σπιλάνης συνεχίζει συμπεριφορές που οδήγησαν τον συνδυασμό του στην εκλογική καθήλωση της πέμπτης θέσης, σε αντίθεση με το κόμμα που τον στις εθνικές εκλογές ήρθε δεύτερο»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/11/2020

Σκληρή απάντηση Αντωνέλλη σε Σπιλάνη για το Επιχειρησιακό  Σχέδιο Πολιτισμού

Γραπτή απάντηση στην ανακοίνωση – δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» Γιάννη Σπιλάνη με αφορμή την ψήφιση του 4ετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τον Πολιτισμό, έδωσε την Τρίτη η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη. Στη δήλωσή της η Αν. Αντωνέλλη υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι είναι θεμιτό  όποια εισήγηση  τίθεται προς ψήφιση στα Πολιτικά όργανα να τυγχάνει της κριτικής της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φυσικά, προσθέτει,  η εκφορά του λόγου όλων μας στα πολιτικά όργανα και μας χαρακτηρίζει ως πολιτικά όντα, αλλά και μας καθιστά συνυπεύθυνους για το επίπεδο της Δημοκρατίας μας και την απορρέουσα και υπάρχουσα απαξία  των πολιτών σε ότι έχει σχέση με την πολιτική. Δικαίωμα και ευθύνη του κάθε κυρίου Σπιλάνη να επιλέγει ποιος θέλει να είναι και πως πολιτεύεται εντός του Περιφερειακού μας Συμβουλίου. Όταν όμως οι αποφάσεις της πλειοψηφίας ενός Πολιτικού Οργάνου- του Π.Σ δηλαδή- και η έγκριση κατά πλειοψηφία του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης για τον Πολιτισμό(βλέπε χθεσινό Δ.Τ το οποίο και ακυρώνει δια της περιγραφής διαδικασίας, Ομάδας Έργου κ.λ.π την όλη τάχα μου επιχειρηματολογία του), όχι μόνον δεν γίνονται σεβαστές αλλά λιθοβολούνται  με δημαγωγικές κορώνες πασπαλισμένες με ακαδημαϊκή χρυσόσκονη και κακοήθης αναφορές, τότε….κάποια άλλη αιτία κρύβεται πίσω από αυτόν τον από Σεπτέμβριο του 2019  συνεχιζόμενο εργολαβικό λιθοβολισμό της Περιφερειακής Αρχής και εμού προσωπικά από τον κύριο Σπιλάνη. Κατά την ταπεινήν μου άποψη: ή κρύβεται μια επιμελώς αποκρυπτόμενη φασίζουσα νοοτροπία του Παντογνώστη- «Ειδικού»,   ή δεν έχει ξεπεραστεί κάποιο τραύμα- μια εκλογική ήττα εν προκειμένω, συνδυαστικά με  πιθανή απογοήτευση μιας μετεκλογικής συνεργασίας -, με αποτέλεσμα την εμπάθεια και την επικίνδυνη αγνόηση της βούλησης της πλειοψηφίας και της ίδιας της Δημοκρατίας τελικά, αφού ως γνωστόν η Αρχή του σεβασμού της Πλειοψηφίας αποτελεί πυλώνα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. 

O κύρος Σπιλάνης συνεχίζει να επαναλαμβάνει συμπεριφορές οι οποίες  οδήγησαν τον συνδυασμό στον οποίον ήταν επικεφαλής στην εκλογική καθήλωση της πέμπτης θέσης των επιτυχόντων συνδυασμών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε αντίθεση με  το κόμμα που τον στήριξε και ήρθε δεύτερο στις Εθνικές εκλογές.

Οίηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, εμπάθεια σε εκκριτική αναλογία με  την δημαγωγική εκ μέρους του  προσφορά  τάχα μου «λύσεων» για τα πάντα. Προφανώς νομίζει ότι η σεβαστή του εμπειρία ως Πανεπιστημιακού και  διορισμένου Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής επί συγκυβέρνησης Σαμαρά, του παρέχουν  το δικαίωμα του παντογνώστη ο οποίος   κουνάει το δάκτυλο σε όλους εμάς τους ιθαγενείς που δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, ενώ εκείνος ο γεννημένος και μεγαλωμένος στην πρωτεύουσα πεφωτισμένος ήρθε …να μας σώσει…αλλά εμείς οι αχρείοι ιθαγενείς δεν τον καταλαβαίνουμε να τον ανακηρύξουμε επιτέλους…..Ηγεμόνα!! Και φυσικά ο κύριος Σπιλάνης γίνεται  εμπαθής με τον Ανεξάρτητο Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και την όποια Αντωνέλλη, αφού γνωρίζει πως αρκετοί κεντρώοι άνθρωποι που ψήφισαν τον Σύριζα, ψήφισαν τον Ανεξάρτητο Κώστα Μουτζούρη επιλέγοντας και την Αντωνέλλη που ποτέ δεν έκρυψε ότι δεν διαθέτει κομματική ταυτότητα παρά μόνον αυτοδιοικητική, μεταξύ άλλων αξιόλογων συναδέλφων, γυρίζοντας την πλάτη σε αυτόν τον επίσημο υποψήφιο Περιφερειάρχη του Σύριζα. Οι ευφυέστατοι και αγαπημένοι μου Αγιασώτες έχουν μια παροιμία για την περίπτωση του κυρίου Σπιλάνη:  «του τσιφάλι σου τα ποίτσι…βρόντα μι του δικανίτσι» !

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραμένοντας  αμετανόητος, αντί να αναλογιστεί τα λάθη του, να προσπαθήσει να κατανοήσει τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας και να σεβαστεί το δικαίωμα της επιλογής τους για το ποιόν θέλουν Περιφερειάρχη και Περιφερειακή Αρχή, ζητά επιμόνως Επιτροπές προκειμένου να συμμετέχει σε αυτές για να μας «σώσει» αλλά και για να έχει το δικαίωμα να  περιοδεύει, τάχα μου για να διαβουλεύεται με τις τοπικές κοινωνίες,   τάζοντας οτιδήποτε και χαϊδεύοντας αυτιά, ακόμα και τώρα που «Λοιμοί και Λιμοί, Σεισμοί και Καταποντισμοί» πλακώνουν τις ζωές των κατοίκων μας. Ακάθεκτος  σαν να μην καταλαβαίνει  τίποτα απ όλα αυτά συνεχίζει να καθρεπτίζεται στον αυτάρεσκο καθρέπτη του Νάρκισσου συνεχίζοντας να ιππεύει το άλογο    του «ζόρι ζορινά Σωτήρα»!   Ας συνεχίσει όπως νομίζει, προσωπικά δεν με αφορά.

Με αφορά όμως να δηλώσω ξεκάθαρα ότι:   οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου επέλεξαν με την ψήφο τους ως  Περιφερειάρχη τον Κώστα Μουτζούρη εκτιμώντας την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του, την στάση ζωής του και την προσωπικότητα του και εμένα την γυναίκα της διπλανής πόρτας, που δεν διαθέτει βεβαίως τις περγαμηνές σας, μέλος αυτής της Περιφερειακής Αρχής, διπλασιάζοντας με την ψήφο τους  την έως τότε εκτίμηση τους προς το πρόσωπο μου . Έχω την τιμή ο Περιφερειάρχης να μου έχει αναθέσει την αρμοδιότητα των Οικονομικών και του Πολιτισμού. Ανάθεση την οποία ανανέωσε προσφάτως, προφανώς κρίνοντας ότι δουλεύω στον τομέα μου ικανοποιητικά. Δημόσια λοιπόν ενημερώνω  τον κύριο Σπιλάνη ότι: Σεβόμενη απολύτως την Δημοκρατία δεν σκοπεύω να εφαρμόσω το δικό σας Πρόγραμμα για τον πολιτισμό αλλά της Περιφερειακής Αρχής, στην οποία έδωσε εντολή ο Λαός των νησιών μας να διοικεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και θα μας κρίνει για το εάν καλά ή κακά πράξαμε στο τέλος  της θητείας μας. Μέχρι τότε και επειδή έχω πολύ δουλειά, δεν θα ασχοληθώ ξανά με τις  δημαγωγικές σας ασκήσεις επί χάρτου, ευχόμενη  να έχετε μια καλή υγεία για να μπορείτε να συνεχίζεται την εργολαβία του «Ειδικού Παντός Είδους» που έχετε αναλάβει.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι