× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας

Στην Αγιάσο σήμερα και αύριο Κυριακή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/3/2019

Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας

Η Αγιάσος υποδέχεται για τρίτη συνεχή χρονιά τους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας (4rd LESVOS ENDURO MTB), που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο, σήμερα και αύριο 13 και 14 Απριλίου στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του ορεινού όγκου Ολύμπου (περιοχή προστατευόμενη από εθνικές και διεθνείς περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως Natura 2000, CITES, IBA κλπ), με σκοπό την καλλιέργεια και προώθηση στο νησί μας του ορεινού αθλητισμού, την ανάδειξη των σπάνιων φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, την τόνωση της τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Αγώνες στηρίζονται τεχνικά από τη LESVOS RIDE και για την αρτιότερη διοργάνωσή τους συμμετέχουν το Αναγνωστήριο Αγιάσου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, οι Γιατροί του Κόσμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), εθελοντές και άλλοι φορείς.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 185 ποδηλάτες, εκ των οποίων 35 Λέσβιοι και 150 από την υπόλοιπη Ελλάδα και από το Εξωτερικό (Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Αγγλία)!! Πέρυσι οι συμμετοχές ήταν 106. Χρόνο με τον χρόνο

Επισημαίνεται ότι ο Αγώνας αυτός είναι ο δεύτερος από τους έξι παρόμοιους Αγώνες (ENDURO) που προγραμματίστηκαν κατά το τρέχον έτος σε όλη την Ελλάδα. Έγινε ήδη ο Αγώνας της Ναυπάκτου και μετά της Αγιάσουακολουθούν οι Αγώνες στο Βελβεντό Κοζάνης, στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, στο Βαλτετσίνικο Αρκαδίας και στον Παρνασσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φετινό πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 12-4-2019 και ώρα 5-8 μμ θα γίνεται εγγραφή και παραλαβή αριθμών από τους ποδηλάτες στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη. Θα ακολουθήσει τεχνική ενημέρωση των αθλητών (8:10 μμ - 8:40 μμ) και πάρτι καλωσορίσματος στο ατμοσφαιρικό μπαράκι Μπέζα (Beja) στην καρδιά των Λαδάδικων στη Μυτιλήνη (9μμ).

Το Σάββατο 13-4-2019 το πρωί θα συνεχιστεί η εγγραφή και παραλαβή αριθμών από τους ποδηλάτες στο Επιμελητήριο Λέσβου στην Πλατεία Δημαρχείου Αγιάσου. Στις 2 μμ θα γίνουν οι δυο ειδικές διαδρομές στον ορεινό όγκο Ολύμπου και η μέρα θα κλείσει με πάρτι στις 8 μμ στο κουτούκι του Στρατή Λεβέντη στην Πλατεία Αγοράς Αγιάσου.

Την Κυριακή 14-4-2019 οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 πμ και θα γίνουν τέσσερις ειδικές διαδρομές στον καστανιώνα της Αγιάσου. Στη 1 μμ θα ακολουθήσει σουβλάκι - πάρτι στην Πλατεία Δημαρχείου και η διοργάνωση θα κλείσει στις 2 μμ με την τελετή των απονομών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024