× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ψηφιακά… στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους!

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/11/2020

Ψηφιακά… στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους!
Χρωμοσελίδες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το Δεινοθήριο της Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει τις δράσεις του ψηφιακά και κατά τη διάρκεια του νέου λοκντάουν χτίζοντας ψηφιακές γέφυρες με το κοινό του με πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μουσείο μεταφέρεται στο σπίτι και καλεί όλους τους μικρούς του φίλους και τις οικογένειές τους, να γίνουν Μικροί Ερευνητές και να συμμετάσχουν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια μέσα από ερευνητικές αποστολές αφιερωμένες κάθε φορά σε ένα ειδικό θέμα.

 

Mέ τα ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Έχετε τη δυνατότητα να γίνετε μικροί παλαιοντολόγοι από το σπίτι σας και να μελετήσετε πώς δημιουργήθηκε το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, τα φυτά και τα ζώα που υπήρχαν στην περιοχή 20 εκατομμύρια χρόνια πριν και τις κλιματικές αλλαγές που συνέβησαν στο παρελθόν. Γνωρίστε και ζωγραφίστε το Δεινοθήριο της Λέσβου, λύστε γρίφους και σταυρόλεξα και ανακαλύψτε όλα τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους.
  • Μελετήστε τα ηφαίστεια του νησιού και ακολουθείστε τις οδηγίες για το πείραμα της ηφαιστειακής έκρηξης. Δημιουργήστε το δικό σας Θέατρο Σκιών με πρωταγωνιστές τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που έχετε στο σπίτι.
  • Ανακαλύψτε ακόμη τον φυσικό πλούτο του Γεωπάρκου Λέσβου παίζοντας παιχνίδια και δοκιμάζοντας καλλιτεχνικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από την πλούσια βιοποικιλότητά του.

 

Τα ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, καρτέλες εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, προτεινόμενες καλλιτεχνικές δραστηριότητες (χρωμοσελίδες, κολλάζ, κατασκευές και χειροτεχνίες), επιστημονικά πειράματα και παιχνίδια. Το υλικό είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών και ειδικά σχεδιασμένο για εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός του Μουσείου είναι να προσελκύσει τους μικρούς του φίλους και να τους προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουν ακόμη και από μακριά το Απολιθωμένο Δάσος, ένα μοναδικό φυσικό μνημείο, το Μουσείο, τις συλλογές του και τη Λέσβο - Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη και παίρνοντας μέρος σε ένα ταξίδι που καλύπτει μία διαδρομή 20 εκατομμύριων χρόνων μέχρι και σήμερα.

 

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις σας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου (www.lesvosmuseum.gr), κατεβάστε και εκτυπώστε τις εκπαιδευτικές καρτέλες και ετοιμαστείτε για ατελείωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης.

 

Μπορείτε να τις στείλετε στο e-mail του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ([email protected]) τις δημιουργίες σας και το Μουσείο θα τις προβάλλει ηλεκτρονικά.

 

Το εκπαιδευτικό υλικό θα εμπλουτίζεται και θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου (lesvosmuseum.gr) και το Facebook (@naturalhistorymuseumlesvosgr).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ