× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μείωση των δρομολογίων στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ λόγω καραντίνας

Ένα δρομολόγιο ανά προορισμό, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και πληρότητα των λεωφορείων σε ποσοστό 60%

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/11/2020

Μείωση των δρομολογίων στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ λόγω καραντίνας

Νέο πρόγραμμα δρομολογίων, για την περίοδο του lockdown, ανακοίνωσε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λέσβου το οποίο προχωρά σε μείωση των διαδρομών του σε όλο το νησί, αφήνοντας μόνο ένα δρομολόγιο ανά προορισμό σε καθημερινή βάση, εκτός Σαββατοκύριακου που δεν θα πραγματοποιείται καμία διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Λέσβου, Χρήστος Παράσχου, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία αν και ιδιωτική έχει απόλυτη εξάρτηση από το κράτος ως μεταφορικός φορέας και είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις οδηγίες που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Καλύτερα από το Μάρτιο 

«Τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου, είναι υποχρεωμένα από το νόμο να διατηρούν τις ελάχιστες δυνατές διαδρομές ακόμη και στην περίοδο της καραντίνας, για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Αυτή τη στιγμή και έως το τέλος του lockdown θα πραγματοποιείται ένα δρομολόγιο για κάθε προορισμό καθημερινά από και προς τη Μυτιλήνη, ακόμη και αν υπάρχει πολύ μικρό επιβατικό ενδιαφέρον. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τα δρομολόγια από την ιστοσελίδα της εταρείας μας www.ktel-lesvou.gr και τις ακριβείς ώρες αναχώρησης και επιστροφής των λεωφορείων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην κίνηση των τελευταίων ημερών, από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα ο Χρήστος Παράσχου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κίνηση είναι μεν περιορισμένη, ωστόσο είναι σαφώς μεγαλύτερη από την πρώτη καραντίνα του Μαρτίου όπου τα λεωφορεία είτε πηγαινοέρχονταν εντελώς άδεια είτε μετέφεραν 2-3 άτομα.

Μάσκες για όλους 
Σχολιάζοντας ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ τις αναφορές μερίδας πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας μέσα στο λεωφορεία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία και ο ίδιος προσωπικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοποιημένοι στα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και την τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας.

«Είμαι κάθετος και απόλυτος για τη χρήση μάσκας στο προσωπικό των λεωφορείων. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους οδηγούς, χωρίς υποσημειώσεις και ερωτηματικά. Μάλιστα καλώ τους επιβάτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάποιος οδηγός δεν φοράει μάσκα να πράξουν τα δέοντα και να ενημερώσουν τις αρχέες. Σε ότι αφορά τους επιβάτες, η συντριπτική πλειοψηφία φοράει μάσκα μέσα στο λεωφορείο χωρίς αντιρρήσεις και γκρίνια. Ένα απειροελαχιστο ποσοστό συμπολιτών μας, ωστόσο, οι λεγόμενοι αρνητές μάσκας, δεν τη χρησιμοποιούν. Πρόκειται όμως για ελάχιστα  άτομα τα οποία σε περίπτωση ελέγχου αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεων τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διακοπή της Θεσσαλονίκης μέχρι νεωτέρας 

Αναφερόμενος ο Χρ. Παράσχου στο δρομολόγιο των ΚΤΕΛ Λέσβου, το οποίο συνδέει μέσω του ακτοπλοϊκού δρομολογίου της Καβάλας, τη Θεσσαλονίκη με τη Λέσβο υπογράμμισε ότι μέχρι και την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε κανονικά ωστόσο λόγω έλλειψης επιβατικής κίνησης θα διακοπεί προσωρινά και θα επανέλθει αμέσως μετά το τέλος της καραντίνας».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες