× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έκλεισαν Νηπιαγωγείο Σκοπέλου και Παιδικός Σταθμός Πλωμαρίου

Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/11/2020

Έκλεισαν Νηπιαγωγείο Σκοπέλου και Παιδικός Σταθμός Πλωμαρίου

Λουκέτο μπήκε σήμερα Παρασκευή στο Νηπιαγωγείο Σκοπέλου, λόγω κρούσματος κορονοϊού που εντοπίστηκε σε μαθητή του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε στο «Ν» η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη, το συγκεκριμένο σχολείο θα αναστείλει τις δραστηριότητές του για δύο εβδομάδες όπως προβλέπεται από το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης.

«Στην περίπτωση του Νηπιαγωγείου Σκοπέλου θα ανασταλεί η λειτουργία ολόκληρου του σχολείου και όχι μόνο ενός τμήματος όπως γίνεται στα Δημοτικά Σχολεία με δεδομένο ότι τα μικρά παιδιά έχουν πιο στενές επαφές μεταξύ τους, ανεξαρτήτως τμήματος». Από την περιοχή της Γέρας να θυμίσουμε ότι χθες Πέμπτη  έκλεισε και τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου.

Μιλώντας η Κ. Στρατάκη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στα σχολεία του νησιού μας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι γίνεται προσπάθεια από τους λειτουργούς της εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση να υπάρξει διαχείριση των γεγονότων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε διαρκώς σε επαφή με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν στα τμήματα που εμφανίζονται κρούσματα. Από εκεί και πέρα ο κορονοϊός έχει προκαλέσει και άλλα προβλήματα στις σχέσεις των γονέων μεταξύ τους και γενικότερα στις μικρές κοινότητες των σχολείων. Φτάνουν σε εμάς μηνύματα για περιπτώσεις γονέων που στοχοποιήθηκαν επειδή το παιδί τους αρρώστησε από κορονοϊό και δημοσιοποίησαν το γεγονός. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει  να τηρήσουμε υπεύθυνη και γενικά ανθρώπινη στάση απέναντι στο πρόβλημα, διατηρώντας τη ψυχραιμία μας».

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή του σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρβαγιάννης, αναφέρει ότι κλείνει για απολύμανση  και ο Παιδικός Σταθμός Πλωμαρίου, λόγω του ότι γονέας παιδιού ήρθε σε επαφή με ενεργό κρούσμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση