× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το μοναδικό βοήθημα της κυβέρνησης στα ΤΑΞΙ, ήταν 800 ευρώ τον περασμένο Απρίλη»

Συνέντευξη του προέδρου των ΤΑΞΙ Κώστα Νέστορα στο «Ν». Μιλά για τα νέα δεδομένα στη μετακίνηση, και την απώλεια εισοδήματος το τελευταίο 8μηνο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/11/2020

«Το μοναδικό βοήθημα της κυβέρνησης στα ΤΑΞΙ, ήταν 800 ευρώ τον περασμένο Απρίλη»

Χωρίς την παραμικρή στήριξη από την πολιτεία και με μοναδικό οικονομικό βοήθημα 800 ευρώ που έλαβαν τον περασμένο Απρίλιο στην πρώτη καραντίνα, προσπαθούν να επιβιώσουν και να σταθούν στα πόδια τους, στη δύσκολη αυτή συγκυρία οι ιδιοκτήτες και οδηγοί των Ταξί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε  στο «Ν» 99 FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και οδηγών Ταξί Μυτιλήνης, Κώστας Νέστορας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο, ο οποίος όπως τόνισε, έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα μέσα στο 2020.

«Η κίνηση αυτή τη στιγμή, στα ταξί της πόλης μας είναι μειωμένη κατά 80% σε σύγκριση με αντίστοιχη περίοδο, τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς η κατάσταση για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές είναι δραματική, σε σημείο που πολλοί συνάδελφοι θεωρούν ότι δεν έχει κανένα νόημα να εργάζονται και να κατεβαίνουν με το ταξί τους στην πόλη. Υπάρχουν άτομα στο Σύνδεσμό μας, που πάντα είχαν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και τις οφειλές τους και σήμερα χρωστούν χρήματα σε τράπεζες, ταμεία και Εφορία».

Η περίοδος της πρώτης καραντίνας ήταν πολύ πιο δύσκολη. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο η πόλη ήταν έρημη και κυκλοφορούσαν ελάχιστοι συμπολίτες μας. Αυτή τη φορά η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη, η κίνηση κάπως πιο αυξημένη και πάλι όμως η μείωση είναι πολύ μεγάλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης του κλάδου των επαγγελματιών ταξί, ο Κ. Νέστορας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η μόνη ενίσχυση που πήραν οι ιδιοκτήτες ήταν το πρώτο 800άρι που δόθηκε τον Απρίλιο λίγο πριν το Πάσχα. «Από τότε οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ ως βοήθεια ή ως επιδότηση για να μπορέσουν να επιβιώσουν, όπως πήραν άλλοι κλάδοι και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα μόνα μέτρα στήριξης που ισχύουν για εμάς είναι οι γενικές ελαφρύνσεις και αναβολές πληρωμής των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Ωστόσο δεν μας τα χαρίζουν τα χρήματα αυτά, θα πρέπει και πάλι να καταβάλουμε τις εισφορές μας, απλά με καθυστέρηση μερικών μηνών. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί όμως ότι τον Απρίλη ή το Μάιο θα έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε διπλές εισφορές και φόρους. Τόσο ο Σύνδεσμος της Μυτιλήνης όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει αποστείλει πολλές φορές αιτήματα και επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία με τα αιτήματα στήριξης του κλάδου μας, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει η παραμικρή ανταπόκριση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κ. Νέστορας αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα του lockdown για τη  μετακίνηση με ταξί, τα δικαιολογητικά και τα παραστατικά που οφείλουν να έχουν μαζί τους οι επιβάτες. «Το ταξί μπορεί να μετακινήσει μόνο έναν επιβάτη σε κάθε κούρσα. Μοναδική εξαίρεση, μετακίνησης περισσότερων ατόμων είναι όταν υπάρχουν παιδιά ή άτομα με  με Ειδικές Ανάγκες και Προβλήματα Υγείας που χρειάζονται συνοδεία».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση