× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η πορεία του Πολυτεχνείου μπορεί να γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας»

Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2020

«Η πορεία του Πολυτεχνείου μπορεί να γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας»

Συνέντευξη στην ΕΡΤ 1 και τη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη παραχώρησε το Σάββατο 14 Νοέμβρη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχολεία έπρεπε να είναι ανοιχτά και θα μπορούσε να γίνει ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας αν η κυβέρνηση είχε πάρει έγκαιρα μέτρα, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υπενθυμίζοντας ότι πριν ακόμα από την πανδημία το ΚΚΕ ζητούσε μείωση των μαθητών ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Έπρεπε να έχουν παρθεί μέτρα υπογράμμισε: Αραίωση των μαθητών ανά τάξη, 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση υπογράμμισε το ζήτημα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, τονίζοντας ότι δεν είναι ατομική ευθύνη της κάθε οικογένειας αλλά του κράτους να εξασφαλίσει τα μέσα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τόνισε ότι κάθε χρόνο αυτή η επέτειος ήταν αγωνιστική ανάταση και δεν ήταν ποτέ κυβερνητική γιορτή. Την οργάνωνε ο ΣΦΕΑ, τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι κ.λπ. Αυτό κάνουν και φέτος σε διαφορετικές συνθήκες, δηλαδή να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν έχουμε στρατιωτικό νόμο, να σε πυροβολούν αν κυκλοφορείς στο δρόμο, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι με μάσκες, αποστάσεις κ.λπ. η αντιιμπεριαλιστική πορεία μπορεί να γίνει. Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ηθικό, ούτε συνταγματικό δικαίωμα να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου επεσήμανε. Απαντώντας σε ερώτηση σημείωσε ότι του τηλεφώνησε χτες ο Μ. Χρυσοχοΐδης, για να του ζητήσει να του πει πότε θα καταθέσει στεφάνι το ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο.

Για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτό δε σημαίνει να πληρώνεις αυτούς που έχουν θησαυρίσει στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, γιατί τελικά αυτό το κόστος μετακυλίεται στο κράτος, δηλαδή στους πολίτες. Απαιτείται κανονική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, υπογράμμισε και ένταξή τoύ στον κρατικό σχεδιασμό. Αναφερόμενος στη συζήτηση για το εμβόλιο σημείωσε ότι αναδεικνύονται οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας και υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να έχει βρεθεί νωρίτερα εμβόλιο αν δεν υπήρχε αυτός ο σφοδρός ανταγωνισμός ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρίες και τα αστικά κράτη.

Η αντιδραστική διακυβέρνηση Τραμπ τελείωσε απ' ότι φαίνεται όμως πραγματική αλλαγή για τον Αμερικάνικο λαό, σχετικά με τα δημοκρατικά δικαιώματά του, τα σοβαρά ζητήματα της υγείας, την ιμπεριαλιστική πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ ως υπερδύναμη, η ουσία δεν αλλάζει ριζικά, σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αμέσως μετά την ανακήρυξη του Μπάιντεν, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε έκθεσή του ουσιαστικά κάνει πλάτες στις τουρκικές απαιτήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ, βλέπουν ως προτιμότερο εταίρο την Τουρκία, θέλουν να τραβήξουν τον Ερντογάν και την Τουρκία στο ΝΑΤΟ και με άλλοθι αυτό πιέζουν όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις να κάνουν απαράδεκτες υποχωρήσεις. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, επισήμανε ότι σήμερα λύση μπορεί να δοθεί με ένα ενιαίο κράτος, με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινάει ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1-Δειτε αναλυτικά τις ώρες και μέρες προβολής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην «Σπαρτιάτης» Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, καθώς γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χιο ο Κώστας Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ