× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάλεσμα για τέσσερις νέες και νέους για τη δράση «Ελλάδα 2021»

Από σήμερα οι συμμετοχές για την κλήρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2020

Κάλεσμα για τέσσερις νέες και νέους για τη δράση «Ελλάδα 2021»

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου στο Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2021», αποτελώντας έναν από τους φορείς και οργανισμούς που έχουν ενεργό ρόλο στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν για τον λαμπρό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, συμμετέχει και στην δράση της Επιτροπής του Προγράμματος «Βαδίζοντας στα χνάρια του 1821».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αυτή ο Δήμος Δυτικής Λέσβου καλείται να προτείνει τέσσερις  νέες και νέους (υποχρεωτικά δύο αγόρια και δύο κορίτσια) ηλικίας 18-21 ετών για να λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές» της δράσης, με βάση ένα πρόγραμμα της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» που περιλαμβάνει επισκέψεις στις πόλεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την Επανάσταση του 1821. Με απόφαση του Δημάρχου, η επιλογή των τεσσάρων νέων από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, θα γίνει με κλήρωση και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους  για να ενταχθούν στην όλη δράση, μαζί νέους και νέες από όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης, θα γίνει από το Γραφείο Τύπου του Δήμου στις 27 Νοεμβρίου.

Τι είναι η δράση και πως θα συμμετέχουν όσοι επιλεγούν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα η δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821» που σχεδιάζει η Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021», συστήνει πέντε ομάδες, αποτελούμενες η κάθε μία από 40 νέους και νέες 18-21 ετών, προτεινόμενοι από τους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στο «ΕΛΛΑΔΑ 2021». Οι νέοι αυτοί περιηγούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε πέντε ξεχωριστές διαδρομές διάρκειας 15 ημερών η κάθε μία. Οι διαδρομές ακολουθούν θεματικές ενότητες που συνθέτουν την πορεία πριν και μετά την Επανάσταση του 1821.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και οι νέες που θα επιλεγούν, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφτούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν και έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Ι. Καποδίστριας, ο Α. Κοραής, ο Ρ. Φεραίος, ο Δ. Υψηλάντης, ο Λόρδος Βύρωνας, ο Μ. Κάλλας, ο Ν. Καζαντζάκης, ο Δ. Μητρόπουλος κλπ.) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία και πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας και διαχείρισης απορριμμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ- οδοιπορικό, στο οποίο αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 συνολικά νέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέοι που θα επιλεγούν θα αναλάβουν ένα απαιτητικό έργο, για αυτό πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον οι νέοι στη διάρκεια του ταξιδιού, θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία, να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανονισμούς και τα ωράρια του προγράμματος και να ακολουθούν τις οδηγίες των συνοδών τους ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και των διαφόρων δραστηριοτήτων. Εξάλλου για όλα ετούτα θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ των νέων και της Επιτροπής.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:    

  • Να είναι 18-21 ετών
  • Να έχουν απολυτήριο Λυκείου
  • Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C1. Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πριν σταλούν στην Επιτροπή, θα πρέπει να στέλνονται ηλεκτρονικά στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, στη διεύθυνση [email protected]

Να σημειωθεί ότι τον τελικό λόγο της επιλογής θα έχει η Επιτροπή, ενώ τονίζεται από τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος ότι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους, λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς τους στις διαδρομές με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών της Επιτροπής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου