× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να διαγραφούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν»

Και καταγγελία για Αστυφύλακα «που συνδέεται με ακροδεξιούς κύκλους και στοχοποιεί, υβρίζει και συκοφαντεί». Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επίδειξη αυταρχισμού και στη Μυτιλήνη στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/11/2020

«Να διαγραφούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν»

Με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει τον Αστυνομικό αυταρχισμό, την καταστολή και τα ΜΑΤ στην επέτειο του Πολυτεχνείου και στη λέσβο «και καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου να προχωρήσουν άμεσα σε διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται δημόσια και ζητείται «να διερευνηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» ο ρόλος ενεργού στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας που όπως τονίζεται «συνδέεται ευθέως εδώ και καιρό με γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους στη Λέσβο». Και ο οποίος όπως αναφέρεται «με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προέβη για μια ακόμα φορά σε ένα όργιο στοχοποίησης, ύβρεων και κατασυκοφάντησης μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος εργαζομένων και πολιτικών προσώπων της Λέσβου».

Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται:

«Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη Λέσβο στιγματίστηκε από τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση που λειτουργεί μόνο με καταστολή και ΜΑΤ, ενώ η κοινωνία φωνάζει για προστασία της ζωής, γιατρούς και μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι τιμήσαμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο μνημείο του Μιχάλη Μυρογιάννη αποδείξαμε ότι μπορεί να υπάρχει απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας και ταυτόχρονα απόδοση τιμής στο δημοκρατικό αγώνα της νεολαίας και του λαού. Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του όμως έχοντας χάσει κάθε έλεγχο, μπροστά στην πανδημία και την οικονομική κατάρρευση πόνταρε ότι του έχει απομείνει στην ψευδαίσθηση ελέγχου μέσα από την καταστολή και τις προβοκάτσιες.

Η αστυνομία σε μια επίδειξη αυταρχισμού, όπως και η ίδιοι οι αστυνομικοί της Λέσβου, μέσω του σωματείου τους κατάγγειλαν, προχώρησε σε αδικαιολόγητη χρήση αστυνομικής δύναμης. Εμποδίζοντας την απόδοση φόρου τιμής στην προτομή του νεκρού του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννησε ελάχιστους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα επιβλήθηκαν πρόστιμα χωρίς να τηρείται οποιοδήποτε υγειονομικό μέτρο προστασίας τόσο για τους διαδηλωτές όσο και για το ίδιο το προσωπικό της αστυνομικής δύναμης. Σύμφωνα και με την καταγγελία της ένωσης Γιατρών Λέσβου, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε εργαζόμενους του ΕΣΥ, γιατρούς στο Βοστάνειο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου να προχωρήσει άμεσα σε διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν.

Ταυτόχρονα ζητούμε να διερευνηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο ρόλος συγκεκριμένου ενεργού στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας συνδεόμενου ευθέως εδώ και καιρό με γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους στη Λέσβο.

Ο συγκεκριμένος Αστυφύλακας και με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προέβη για μια ακόμα φορά σε ένα όργιο στοχοποίησης, ύβρεων και κατασυκοφάντησης μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος εργαζομένων και πολιτικών προσώπων της Λέσβου.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ