× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αν ήταν τεχνικό λάθος ο αποκλεισμός των ελαιοπαραγωγών, να διορθωθεί τώρα»

Την επικαιρότητα σχολιάζει στο «Ν» ο Γιάννης Μπουρνούς, καθώς και την πρότασή του για ίδρυση Επαγγελματικής Σχολής Αλιείας στη Λέσβο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 21/11/2020

«Αν ήταν τεχνικό λάθος ο αποκλεισμός των ελαιοπαραγωγών, να διορθωθεί τώρα»

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του κυβερνητικού βουλευτή, Χ. Αθανασίου ότι ήταν τεχνικό το λάθος της μη συμπερίληψης των ελαιοπαραγωγών στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω πανδημίας, ο βουλευτής Ν. Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς ανέφερε ότι προηγήθηκε η ερώτησή του στη βουλή, η κινητοποίηση των ελαιοπαραγωγών, και γενικός ντόρος: «Σαν πολλά μαζεύτηκαν τα τεχνικά λάθη. Αν δεν κάναμε θόρυβο και πρωτίστως οι ελαιοπαραγωγοί, θα έρχονταν αυτή η διευκρίνιση;» Πάντως, τόνισε «αν πρόκειται περί τεχνικού λάθους τότε άμεσα θα πρέπει να διορθωθεί στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μπουρνούς σχολίασε την επικαιρότητα στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», υπογραμμίζοντας ότι έπρεπε να επιταχθούν νωρίτερα ιδιωτικές κλινικές και χαρακτηρίζοντας ως κατάπτυστη τη στάση τους, σε μια στιγμή ακραία για τη χώρα. Έκανε λόγο για τραγικές παλινωδίες από πλευράς κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης «υπέκυψε σε μεγάλους ταξιδιωτικούς ομίλους για τον τουρισμό, ενώ υπήρχαν διαφορετικά πρωτόκολλα για τα μέτρα προστασίας αναφορικά με τα τεστ». «Στο πρώτο λοκντάουν τα κατάφερε η κυβέρνησή του, είπε, ενώ τώρα για την κατάσταση είναι θέμα ατομικής ευθύνης» σχολίασε αποδοκιμάζοντας τη στάση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε και στα ευτράπελα της επετείου του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη με την επιβολή προστίμων σε «10 νοματαίους που τηρούσαν τα μέτρα προστασίας», κάνοντας λόγο για θλιβερό θέαμα, στο οποίο υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.

Για την κοινή επιστολή ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ- ΜΕΡΑ25 και την απαγόρευση συναθροίσεων τόνισε ότι «το πέτυχε και αυτό ο κ. Μητσοτάκης να ενώσει την Αριστερά» ενώ αναφέρθηκε και στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. «Προσπαθούν να γαντζωθούν στην εξουσία με τον αυταρχισμό και την καταστολή» επεσήμανε σχολιάζοντας ότι οι αρνητές της μάσκας βρίσκονται στο εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα στάθηκε στην πρότασή του για ίδρυση σχολής Επαγγελματικής Αλιείας στη Λέσβο, για την οποία σχολίασε: «Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα την απορρίψει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επειδή είναι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι είναι ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη πρόταση, βγαλμένη από τους ανθρώπους του μόχθου του πρωτογενούς τομέα και των Συλλόγων παράκτιων επαγγελματιών αλιέων του νησιού.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες