× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αγώνας για Παιδεία – Υγεία – Εργασία – Δημοκρατικά δικαιώματα»

Ανακοίνωση παράταξης «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ» για την απεργία της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου

Δημοσίευση 24/11/2020

«Αγώνας για Παιδεία – Υγεία – Εργασία – Δημοκρατικά δικαιώματα»

Στην εικοσιτετράωρη απεργία της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου, καλεί τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ».

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα  της παράταξης, η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας  με ένα ακροδεξιό κρεσέντο δημαγωγίας, χτυπά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων  τη μια μετά την άλλη.

«Έβαλαν το λαό και τα δημοκρατικά του δικαιώματα στον γύψο, προφασιζόμενοι την πανδημία, επέβαλαν ένα πρωτόγνωρο αυταρχικό καθεστώς απαγορεύσεων και αυταρχισμού, με κατασταλτικά μέτρα χουντικής κοπής και έμπνευσης, για να μπορούν ανεμπόδιστα να επιβάλλουν τη βάρβαρη πολιτική τους. Αυτοί, που μέχρι χθες ισχυρίζονταν ότι δεν θα έχουμε δεύτερο lockdown και ορκίζονταν πως τα σχολεία δεν θα κλείσουν γιατί δεν αποτελούν χώρους μετάδοσης, τώρα, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, προχωρούν σε λουκέτα διαρκείας, καταβυθίζοντας το λαό στην ανεργία και στη φτώχεια, καταβαραθρώνοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής τους χρεώνουν στο φτωχό λαό την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας. Η πραγματική αγωνία των αρνητών των ΜΕΘ, των δήμιων του ΕΣΥ και της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αυτών που αδιαφορούν αν ο λαός συνωστίζεται καθημερινά στα ΜΜΜ, είναι πώς θα υλοποιήσουν την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική τους αδιατάρακτα στις πλάτες των εργαζομένων, σε βάρος της υγείας του λαού, κόντρα στις ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ξεδιπλώνει την νεοφιλελεύθερη και αντιεκπαιδευτική ατζέντα της πάνω στο πολύπαθο σώμα της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Η λεγόμενη “τηλεκπαίδευση”, που διαφημίστηκε και χρυσοπληρώθηκε από το ΥΠΑΙΘ, ήρθε για να μείνει ως εργαλείο που υποβαθμίζει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία, που δημιουργεί νέα φίλτρα ταξικών αποκλεισμών για χιλιάδες μαθητές από φτωχές και λαϊκές οικογένειες. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιχειρούν να φορτώσουν ολόκληρο το βάρος της “τηλεκπαίδευσης” στους εκπαιδευτικούς. Για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και την γενικευμένη αγανάκτηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών από την κατάρρευση των συστημάτων, καταφεύγουν σε ασύστολη δημαγωγία που μοιραία τους οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση. Την ίδια ώρα, με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση και με κλειστά τα σχολεία, φέρνουν το νέο νομοσχέδιο για την ΤΕΕ που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και των βιομηχάνων, σύμφωνα με τις επιταγές του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ. Η λαιμητόμος της “τράπεζας θεμάτων”, η αξιολόγηση σχολείων και όλα τα μέτρα που συνοδεύουν τον νόμο “Κεραμέως” του περασμένου καλοκαιριού μπαίνουν σε εφαρμογή. Πάνω στο έδαφος της πανδημίας βρίσκουν “χρυσή ευκαιρία” να διαλύσουν τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση.

Τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ και του μεγάλου κεφαλαίου είναι να γυρίσουν το ρολόι του κόσμου της εργασίας έναν αιώνα πίσω, στις πιο βάρβαρες εποχές εργασιακού μεσαίωνα και εκμετάλλευσης. Το νομοσχέδιο “Βρούτση” χτυπά βάναυσα όσα εργασιακά δικαιώματα κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες και θυσίες. Θέλουν να βάλουν οριστικό τέλος ακόμα και στη θεμελιώδη εργατική κατάκτηση του 8ωρου, να παγιώσουν το άγριο καθεστώς της 10ωρης εργασίας-σκλαβιάς και των απλήρωτων υπερωριών. Θέλουν να τσακίσουν τις εργασιακές σχέσεις για να μπορούν να κερδοφορούν ασύστολα πάνω στην πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Παράλληλα η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στα σωματεία και τα συνδικάτα, στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού στη διαδήλωση και την απεργία. Τα νέα αντισυνδικαλιστικά μέτρα προβλέπουν το φακέλωμα των σωματείων, όσων συνδικαλίζονται, όσων απεργούν και αγωνίζονται. Θέλουν το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα τρομοκρατημένο, υποταγμένο και δέσμιο της βάρβαρης πολιτικής τους. Ο Χρυσοχοϊδης, σε ρόλο “σερίφη”, με αφορμή την καταστολή των διαδηλώσεων της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, δήλωσε ωμά και κυνικά πως πρέπει “να τελειώνει η υπόθεση με τις διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή”. Αυτή ακριβώς την κατεύθυνση υπηρετούν τα ακραία κατασταλτικά μέτρα, οι φασιστικές αστυνομικές διαταγές και απαγορεύσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η πανδημία γίνεται ο καταλύτης που επιταχύνει την επιβολή αντιδημοκρατικών μέτρων, την παγίωση ενός καθεστώτος “έκτακτης ανάγκης” σε ολόκληρο τον κόσμο. Συναντά όμως τη σθεναρή αντίσταση των λαών που υπερασπίζονται τα θεμελιώδη δημοκρατικά τους δικαιώματα! Από τις λαϊκές κινητοποιήσεις στη Γαλλία ως τις διαδηλώσεις τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία, φυσάει αέρας αντίστασης στις αντιδραστικές επιβουλές των κυρίαρχων. Ακόμα οι εκπαιδευτικοί με τα συντριπτικά ποσοστά απόρριψης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις 7 Νοέμβρη, αποτελούν φάρο ελπίδας και αντίστασης ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης!

Αγωνιζόμαστε για:

- Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Μαζικές προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών και απαραίτητου νοσοκομειακού προσωπικού – Δημιουργία ΜΕΘ – Δωρεάν τεστ σε όλο το λαό!

- Ανοιχτά και ασφαλή Σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας (15αρια τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας κλπ)

- Να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την ΤΕΕ!

- Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!

- Να μην περάσουν τα αντισυνδικαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!

- Να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης!

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα! Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να διοργανώσουν απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη  Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

«Κορονοπάρτυ»... στα Δικαστήρια!

Διαμαρτυρίες ενόρκων, δικηγόρων και δικηγορικό Σύλλογο με αφορμή τον σημερινό συνωστισμό
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψαν κοσμήματα και 2 χιλιάδες ευρώ

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών ατόμων σε διάρρηξη στη Μυτιλήνη
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τι συμβαίνει στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ;

Μία γέννα και δύο θάνατοι, μάλλον από παθολογικά αίτια, στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πείστηκε να κατέλθει ομαλά ο 22χρονος

Παρενέβη στο περιστατικό απειλής αυτοκτονίας στη Χρυσομαλλούσα εργαζόμενη σε ΜΚΟ
ΔΡΑΣΕΙΣ

52 αιμοδότες στην Αγιάσο

Κατά την 16η τακτική αιμοδοσία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με λίγα κρούσματα στα σχολεία και 11 αρνητές στο Νομό

Τι έδειξαν τα self-test της επιστροφής στα θρανία
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απειλεί να αυτοκτονήσει πέφτοντας

Νεαρός Σύρος σε ταράτσα πολυκατοικίας όπου και διαμένει
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έρευνα με εντολή Ντουρουντού για το πάρτι των εγκαινίων

Αίσθηση έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΝΗΣΙΟΥ το οποίο διακινήθηκε σε διαδίκτυο και τηλεοπτικούς σταθμούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μείωση μισθού για εκπαιδευτικούς που αρνούνται το self test

Δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με σελφ τεστ και σχολικά γεύματα, ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Έκκληση στους γονείς να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να συνεργαστούν με τα σχολεία απευθύνει η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Καίτη Στρατάκη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κλοπή κοσμημάτων και καλλιέργεια χασίς

Συνελήφθησαν δύο κάτοικοι Αγιάσου ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πανεπιστημιακή σχολή και εστίες στο κατεστραμμένο ΚΥΤ Μόριας;

Εξαγγελίες Κύτελη κατά την παραλαβή του άδειου δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ από τον υπουργό Μετανάστευσης- Τι θα γίνει το ΠΙΚΠΑ και ο Καρά Τεπές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ