× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αμεση στελέχωση και λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης»

Ερώτηση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2020

«Αμεση στελέχωση και λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης»

«Με δραματικό τρόπο επανήλθε η αναγκαιότητα της άμεσης στελέχωσης και λειτουργίας του αιμοδυναμικού τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, μετά την απώλεια της ζωής ενός ακόμα νέου ανθρώπου, ενός ζωτικής σημασίας αιτήματος που για χρόνια μένει ανικανοποίητο» σημειώνει στην ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα την οποία συνυπογράφουν και οι βουλευτές του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ερώτηση συνεχίζει ως εξής:

«Σε ένα νοσοκομείο μάλιστα, με γιατρούς και προσωπικό που δίνουν καθημερινά πραγματική μάχη προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες θεραπείας του πληθυσμού ενός τόσο μεγάλου νησιού, όπως η Λέσβος, στους οποίους τα τελευταία χρόνια προστίθενται και οι ιδιαιτέρως ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες, διαμορφώνοντας συνολικά έναν πληθυσμό 100.000 περίπου κατοίκων.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα και την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος, λόγω έλλειψης της απαραίτητης ειδικότητας επεμβατικών καρδιολόγων ιατρών και του λοιπού εξειδικευμένου προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα και η θετική εξέλιξη που δρομολογείται, με την περιοδική παρουσία ενός στρατιωτικού καρδιολόγου που υπηρετεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και την παράλληλη αποστολή δύο εργαζομένων (1 τεχνικός και 1 νοσηλεύτρια) και ενός καρδιολόγου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στο Ασκληπιείο της Βούλας για εκπαίδευση, δε δίνει οριστική και ολοκληρωμένη λύση στην ανάγκη για μόνιμη και πλήρη λειτουργία αιμοδυναμικού τμήματος στο νησί, η οποία προϋποθέτει την πρόσληψη ειδικότητας θωρακοχειρουργών μόνιμης και πλήρους απασχόλησης.

Η κάλυψη μιας τόσο επείγουσας ανάγκης, για όλους τους κατοίκους του νησιού, δεν μπορεί να γίνει κατά τη συνήθη τακτική των εμβαλωματικών προσωρινών λύσεων και τις μετακινήσεις προσωπικού, που ιδίως την περίοδο αυτή καθίστανται ακόμα δυσκολότερες, ειδικά όταν η μέχρι σήμερα έλλειψη του αιμοδυναμικού τμήματος, έχει οδηγήσει στην απώλεια της ζωής αρκετών νέων ανθρώπων, που δεν πρόλαβαν να αεροδιακομισθούν σε Νοσοκομεία των Αθηνών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ώστε να παρέχονται πλήρως και δωρεάν όλες οι υπηρεσίες του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση