× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και η Ένωση Γιατρών στην 24ωρη απεργία

Κινητοποίηση την Πέμπτη στο προαύλιο του Νοσοκομείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/11/2020

Και η Ένωση Γιατρών στην 24ωρη απεργία

Συμμετέχει και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, καλώντας σε κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, τηρώντας τα μέτρα προστασίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, απεργούμε μαζικά και μαχητικά! Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στη ζωή, την παιδεία, την εργασία, την ελευθερία. Δίνουμε αγωνιστική διέξοδο στην οργή και την αγανάκτηση όλων μας, για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος της ζωής του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας, που αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, με την πανδημία να καλπάζει, τα δημόσια νοσοκομεία υπερπλήρη, τους υγειονομικούς στα όρια εργασιακής εξουθένωσης.

Για την υπερκμετάλλευση, τις απολύσεις, τις εξοντωτικές εργασιακές συνθήκες, τη φτώχεια και την ανεργία με δικαιολογία την πανδημία που βιώνει ο κόσμος της εργασίας, για τη μη ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για τις αντιεκπαιδευτικές και αντιπαιδαγωγικές της κατευθύνσεις στο θέμα της εξ αποστάσεως που θέτουν εμπόδια στους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν ουσιαστικά τους μαθητές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την επιθεση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, με συνεχείς αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις και με την αντιδραστική θωράκιση ενός κράτους κοινοβουλευτικού δεσποτισμού όπου η ακραία καταστολή και η αστυνομική βία, οι απαγορεύσεις και η καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος γίνονται κανόνας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ και μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού.

Δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ που γίνονται εστίες υπερμετάδοσης και διασποράς του ιού, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγαλοπεπιχειρηματιών. Δεν έκανε το παραμικρό ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα με το νέο νομοσχέδιο “Βρούτση” η κυβέρνηση επελαύνει ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις κατακτήσεις ενός αιώνα αγώνων των εργαζομένων. Χτυπά βάναυσα τις εργασιακές σχέσεις, ρευστοποιώντας το χρόνο εργασίας και παγιώνοντας το απαράδεκτο καθεστώς της 10ωρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών. Νομοθετεί νέα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που επιχειρούν να αδρανοποιήσουν τα όπλα του εργατικού και λαϊκού κινήματος να αντιδρά και να αντιστέκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 26 του Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. • Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να έχουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή (15αρια τμήματα, μαζικά δωρεάν τεστ, ενισχυμένη καθαριότητα, κλπ.). •

Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

• Ακύρωση όλων των προστίμων – Παύση όλων των διώξεων των συλληφθέντων αγωνιστών στις συγκεντρώσεις και πορείες της 17ης Νοέμβρη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00 ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα