× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κι άλλη προβολή της Λέσβου σε Βέλγιο και Πολωνία

Χάρη στη δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/12/2020

Κι άλλη προβολή της Λέσβου σε Βέλγιο και Πολωνία

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει την προσπάθεια προβολής της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου που έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή στο WEB Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop που πραγματοποιήθηκε από 25 – 27 Νοεμβρίου με συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και φορέων του τουρισμού από το Βέλγιο, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με σημαντικούς tour operators που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Λέσβο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει την προσπάθεια για την προβολή και προώθηση της Λέσβου ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού στην τουριστική αγορά της Πολωνίας. To WEB Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop θα πραγματοποιηθεί από 8 - 10 Δεκεμβρίου 2020, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και τουριστικών φορέων.

Το Μουσείο απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στην εκδήλωση και στις συναντήσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο τηλέφωνο 22510-47033, e-mail: lesvospf@otenet.gr.

Η Λέσβος παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 παραμένει ένας τόπος ξεχωριστός που χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Από το ανεξάντλητο φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της Λέσβου ας αντλήσουμε τη δύναμη για να σχεδιάσουμε την επανεκκίνηση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας μετά την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτελέσματα των συναντήσεων στο Βέλγιο

Στην διαδικτυακή εκδήλωση στο Βέλγιο συμμετείχαν περισσότεροι από 76 τουριστικοί πράκτορες, 20 διακεκριμένα media της βελγικής αγοράς. Υλοποιήθηκαν 12 διαδικτυακές συναντήσεις Β2Β με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες που εκδήλωσαν ειδικό ενδιαφέρον για τη Λέσβο.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον της βελγικής τουριστικής αγοράς, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα. Η επιλογή της βελγικής αγοράς πραγματοποιήθηκε με γνώμονα το ενδιαφέρον της για το ελληνικό τουριστικό προϊόν αλλά και της ιδιαίτερης δυναμικής της ίδιας της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαδικτυακές συναντήσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από 25 – 27 Νοεμβρίου οργανώθηκαν 12 Β2Β συναντήσεις με εξειδικευμένους πράκτορες της βελγικής αγοράς.

Κατά τη διάρκεια των Β2Β συναντήσεων παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον κ. Ηλία Βαλιάκο το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και ο μοναδικός φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της Λέσβου, οι δραστηριότητες στο Απολιθωμένο Δάσος και ειδικότερα στο Μουσείο, στα υπαίθρια πάρκα και στο θαλάσσιο πάρκο της Νησιώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση των γεωλογικών μνημείων, των θερμών πηγών, των οικοτόπων και των πολιτιστικών μνημείων της Λέσβου που έχει ανακηρυχτεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο από την UNESCO. Παρουσιάσθηκαν τέλος οι δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου και τις δυνατότητες των επισκεπτών να γνωρίσουν τα Μουσεία της Λέσβου και τις δραστηριότητές τους.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες περιπατητικού τουρισμού, ποδηλασίας, ιστιοπλοΐας, παρατήρησης πουλιών αλλά και επιχειρήσεις που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες της Λέσβου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν διαδικτυακά εικόνες από τη Λέσβο, το Απολιθωμένο Δάσος, τα Μουσεία της Λέσβου και ιδιαίτερα τις δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, προβάλλοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού μας στη μεγάλη βελγική αγορά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια