× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απ’ τον Αννα …στον Καϊάφα

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τη στέγαση του 1ου Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/12/2020

Απ’ τον Αννα …στον Καϊάφα

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του 1ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης έστειλε το ΠΑΜΕ Εκπαιδυετικών Λέσβου, στο πλαίσιο της οποίας σημειώνεται ότι τα αιτήματα των γονιών του 1ου Νηπ/γείου Μυτιλήνης που αφορούν την ασφαλή στέγαση των παιδιών τους σε σύγχρονο αξιοπρεπές κτήριο είναι αυτονόητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

   «Κατανοούμε απόλυτα, σημειώνεται στην ανακοίνωση,  τους προβληματισμούς τους και καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο και προκλητικό το ‘’παζάρι’’ που παίζεται πίσω απ’ τις πλάτες τους από τη Δημοτική Αρχή και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου στην αντιμετώπιση του σοβαρού χρόνιου στεγαστικού προβλήματος και τις προτεινόμενες ‘’ λύσεις’’ μετεγκατάστασής του σε προκάτ!

  Ο ασφυκτικός περιορισμός στην κρατική χρηματοδότηση δομών που στηρίζουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας απ’ τη μια, κεφαλικοί φόροι  ανταποδοτικών τελών απ’ την άλλη, είναι πάγια τακτική της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, αλλά και των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών που λειτουργούν ως δεκανίκια της. 

   Για τα οξυμένα, διαχρονικά εξοργιστικά στεγαστικά προβλήματα Νηπ/γείων και Δημοτικών σχολείων αποτελεί αντίφαση ως και αφέλεια να θεωρήσουμε έστω και για μια στιγμή ότι μπορούν να δρομολογηθούν λύσεις, χωρίς την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και του οργανωμένου κινήματος, που να απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των παιδιών – μαθητών μας από αυτούς που οι ίδιοι αποτελούν χρόνια τώρα  μέρος του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Η αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική στοχεύοντας να εκγυμνάσει τα παιδιά μας στον εργασιακό μεσαίωνα της ‘’ανάπτυξής τους’’  πατούσε πάντα σε δυο βάρκες: Και στον έλεγχο των  δημοσιονομικών  της Εκπαίδευσης (3ο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κλπ αστικά κόμματα)  αλλά και στις  βασικές στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου στη βάση των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

  Δε φταίει το ριζικό μας το κακό όταν βρέχει να πνιγόμαστε, όταν πιάνει φωτιά να καιγόμαστε , όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας να θρηνούμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς ή στη σημερινή εποχή να μην υπάρχουν σύγχρονα κι ασφαλή κτήρια για τη μόρφωση των παιδιών – μαθητών μας.

  Η εκτόξευση "ευθυνών" και η καλλιέργεια ενοχών στους γονείς με τις συγκαταβατικές ευχές κατανόησης και η υποκρισία τους καταδείχνουν απλά ότι Στελεχικό Εκπ/κό Δυναμικό και Δημοτική Διοίκηση  εμπεδώνουν τα πρόσφατα  κυβερνητικά μαθήματα ‘’αντιμετώπισης’’ και της πανδημίας και συμμετέχουν με τον τρόπο τους, συνεισφέροντας στην κυβερνητική ‘’συμπάσχουσα συγκίνηση’’ που απλόχερα διακινούν απ’ τα παράθυρα των ΜΜΕ τα στελέχη της κυβέρνησης μπροστά στους εκατοντάδες νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουν βαρέσει σιωπητήριο απέναντι στην πολιτική που γονατίζει γονείς – οικογένειες κι εργαζόμενους!

 

 -Η επιλογή αποθηκών – υπογείων πολυκατοικιών – τάξεων κλουβιών – προκάτ και κοντέινερς ….. ( 1ο – 13ο – 11ο Νηπ/γεία, Δημοτικά Σχολεία  6ο – Βαρειάς – Πολιχνίτου – Πλωμαρίου – Μουσικό -  Ειδικά Σχολεία Καλλονής, Νηπ/γείο κτλ ) που προωθείται  απ’ τις Δημοτικές πλειοψηφίες και τα Στελέχη της Εκπ/σης, δε δείχνει  μόνο το πολιτικό  και παιδαγωγικό τους  μπόι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

    Αποτελεί συνειδητή και αποκλειστικά φτηνή ‘’λύση’’ υπεράσπισης, συγκάλυψης και προώθησης της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμενοποιείται για την Εκπ/ση στα πλαίσια συνολικότερων αντιεκπαιδευτικών μέτρων ως  απάντηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των αναγκών του.

 Το στοίβαγμα των μαθητών σε 25άρια τμήματα, «όπου χωράνε» και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, οι ελλείψεις σε Εκπ/κούς, η υποχρηματοδότηση της Εκπ/σης, οι κτηριακές ελλείψεις, η πλημμελής  καθαριότητα  κτλ  ξεμπλοκάρουν πακτωλό χρημάτων που διοχετεύονται στις τσέπες των ‘’επενδυτών’’ και των επιχειρηματικών ομίλων για την κερδοφορία τους. 

   Και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες με αριστερά ή πράσινα πρόσημα, με τις οποιασδήποτε απόχρωσης πλειοψηφίες των Δημοτικών - Περιφερειακών τοπικών Διοικήσεων μετέφεραν ο ένας στον άλλο την αντιλαϊκή σκυτάλη και λειτούργησαν ως πολιορκητικοί κριοί  κατεδάφισης και απογύμνωσης οποιουδήποτε μέτρου προστασίας υπήρχε στο σύνολο των υποδομών όπως και στη σχολική στέγη»,  καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου