× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το ΚΕΦΙΑΠ του Βοστάνειου στηρίζει τα Ατομα με Αναπηρίες

Ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/12/2020

Το ΚΕΦΙΑΠ του Βοστάνειου στηρίζει τα Ατομα με Αναπηρίες

Στη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ που λειτουργεί στα Δάφια της Μυτιλήνης και στην προσφορά υπηρεσιών υγείας και αποκατάστασης στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Στην ανακοίνωση η διοίκηση του νοσοκομείου μεταξύ άλλων επισημαίνει την αναγκαιότητα στήριξης των ανθρώπων αυτών  ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σήμερα εν μέσω πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Παγκοσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία  καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία,  μέσα από προσπάθειες σε περιφερειακό, εθνικό, και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα στόχος είναι η διαρκής αύξηση της ευαισθητοποίησης και η εξάλειψη των στερεοτύπων που αφορούν την αναπηρία.

Η πανδημία Covid-19 επηρέασε δραματικά τις ζωές και την ψυχική ευημερία των ατόμων με αναπηρία. Το ΚΕΦΙΑΠ  (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) που λειτουργεί στα Δάφια της Λέσβου, υπό την αιγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες αποκατάστασης σε ενήλικες και κυρίως σε παιδιά με διάφορες αναπηρίες, (όπως αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση) . Γίνεται καθημερινή προσπάθεια να σταθεί σταθερά στο πλευρό όλων των χρηστών υπηρεσιών υγείας που το χρειάζονται.

            Οργανώνονται σε σταθερή βάση ενημερωτικές και επιστημονικές δράσεις και παρεμβάσεις σε όλη την κοινότητα και βρίσκεται σε συνεργασία με όλο το διαθέσιμο δίκτυο υπηρεσιών Ψυχικής υγείας και δομών πρόνοιας του νησιού ,μας. Συνεργάζεται άμεσα με το Κ.Υ.  Καλλονής με σκοπό τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

            Προσφέρονται υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης, πρόληψη κ αγωγή υγείας , ενημέρωση σε θέματα δημόσιας υγείας , θέματα πρόνοιας (επιδόματα, δικαιώματα αμεα) τόσο προς τους εξυπηρετούμενους του κέντρου όσο και προς τις οικογένειες τους.

 

Τη στιγμή αυτή υπηρετούν στο ΚΕΦΙΑΠ : ψυχολόγος, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικός. Λειτουργός, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, επισκέπτρια  υγείας.

Οι ασθενείς είναι όλοι εξωτερικοί και προσέρχονται κατόπιν ραντεβού», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι