× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επανέρχεται για τη στάση της Τουρκιας και τις ΜΚΟ ο Μηταράκης

Με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο και τον αντιπρόσωπο της Υπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα με φόντο το χτεσινό ναυάγιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2020

Επανέρχεται για τη στάση της Τουρκιας και τις ΜΚΟ ο Μηταράκης

Επιστολή στην οποία περιγράφει λεπτομερώς τις συνθήκες που επικράτησαν στο ναυάγιο της Λέσβου όπου το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 32 επιβαίνοντες αλλά, δυστυχώς, δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, απέστειλε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στην Ευρωπαία Επίτροπο κ. Ylva Johansson και τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, κ. Φιλίπ Λεκλέρκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει στην επιστολή του ότι, «με βάση τις μαρτυρίες τους, οι επιβαίνοντες δεν ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά όταν ζήτησαν άμεση βοήθεια από την Τουρκική Ακτοφυλακή και ενώ η λέμβος τους βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής αντί να προσφέρει βοήθεια έκανε ελιγμούς για να δημιουργήσει κυματισμούς και να αναγκάσει τη λέμβο να συνεχίσει το ταξίδι της προς την Ελλάδα. Και μόνο όταν η λέμβος ήταν πλέον στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές». 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημειώνει, ότι «η απώλεια ζωών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί από τις τουρκικές αρχές εάν είχαν επέμβει όταν η λέμβος των μεταναστών ζήτησε βοήθεια εντός των τουρκικών υδάτων. Και διαμηνύει την ανησυχία της Ελλάδας για περιπτώσεις όπου ακούσια, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, υποστηρίζουν τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών να συνεχίζουν τις παράτυπες διελεύσεις». 

Ζητά από την κ. Ylva Johansson και τον κ. Phlippe Leclerc, να παρέμβουν αρμοδίως προς την πλευρά της Τουρκίας «ώστε να τερματιστεί η λαθροδιακίνηση που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, όπως προβλέπεται και στην Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας. Ζητώντας από το προσωπικό και τους συνεργάτες τους να στηρίξουν τον κοινό στόχο για την αντιμετώπιση των δικτύων λαθροδιακινητών. Εμποδίζοντας και αποθαρρύνοντας κάθε ενέργεια παράνομης διέλευσης».

Ο κ. Μηταράκης διαμήνυσε την ανησυχία της Ελλάδας για περιπτώσεις «όπου ακούσια, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, υποστηρίζουν τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών να συνεχίζουν τις παράτυπες διελεύσεις».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη