× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποικιλία δρώμενων για την επέτειο της μάχης του Κλαπάδου

Από την ΟΛΣΑ και τους ομογενείς ΗΠΑ και Καναδά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/12/2020

Ποικιλία δρώμενων για την επέτειο της μάχης του Κλαπάδου

Η Μητρόπολη Μηθύμνης, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά, και η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, διοργάνωσαν με άριστη συνεργασία και ενθουσιασμό τηλε-εκδήλωση για τους Ήρωες του 1912.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί, της 8ης Δεκεμβρίου γιόρτασαν την υπογραφή του πρωτόκολλου για την απελευθέρωση της νήσου Λέσβου, παρουσία των Μητροπολιτών Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομου, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο λόφο του Τυραννιδίου, με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, την Αντιδήμαρχο Ζαχαρούλα Ιωακείμ και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλλονής Δημήτρη Χαλκιώτη οι οποίοι  κατέθεσαν στεφάνια στη στήλη των πεσόντων.

Το απόγευμα, της 8ης Δεκεμβρίου με αφορμή την 108η επέτειο της απελευθερωτικής για τη Λέσβο μάχης του Κλαπάδου από τον οθωμανικό ζυγό των 450 χρόνων, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση που σχεδίασε η Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά με πρόεδρο τον Αναστάσιο Νικοδήμου, γραμματέα τον Ιωάννη Ρήγα και συντονιστή εκδηλώσεων τον Μιχάλη Χριστοδούλου, προκειμένου να εκφρασθεί η ευγνωμοσύνη προς τους ήρωες που πολέμησαν για την απελευθέρωση της Λέσβου. Παρουσιαστής της τηλε-εκδήλωσης ήταν ο Δρ Γιώργος Ασημέλλης και ομιλήτρια η συγγραφέας του βιβλίου "Η Λεσβιακή Φάλαγγα" Δρ Κωνσταντίνα Βάκκα-Κυριαζή με θέμα: «Η συμμετοχή της "Λεσβιακής Φάλαγγας" στη μάχη του Κλαπάδου».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν πολλοί φίλοι και μέλη της Ομοσπονδίας των Ομογενών της Αμερικής και εκπρόσωποι καθώς και φίλοι πολλών Συλλόγων της Λέσβου, την χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Μηθύμνης Χρυσόστομος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ευστράτιος Γελαγώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Άρης Ελευθερίου, ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ Νεκτάριος Βακάλης και ο εκπρόσωπος των εκδόσεων "Μύθος" Άγγελος Μουζάλας.

Από τους συμμετέχοντας εκφράστηκε η ευχή του χρόνου η μάχη του Κλαπάδου να τιμηθεί με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλονής, με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στο Τυραννίδι και με ανοικτές διά ζώσης εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Λειμώνος και στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά ιδρύθηκε το 1989. Έχει πραγματοποιήσει συνέδριο το 1995 στην Μυτιλήνη. Συμμετείχε στον Εορτασμό της Εκατονταετηρίδος για τον νικηφόρο αγώνα του 1912 που έγινε στις 20 Μαρτίου 2012 στην Νέα Υόρκη, για να γιορταστεί η απελευθέρωση της Μακεδονίας και των Νήσων του Βορείου Αιγαίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής