× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χωρίς ένα πιάτο φαγητό

Έκοψαν και στη Λέσβο εν μέσω πανδημίας τη διανομή τροφίμων σε απόρους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2020

Χωρίς ένα πιάτο φαγητό

Σε τουλάχιστον δέκα νομούς, μεταξύ των οποίων και στη Λέσβο, η κυβέρνηση έκοψε ή μείωσε τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που δικαιούνται άποροι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.Αυτό αποκάλυψε η Θεανώ Φωτίου στη Βουλή και καμία απάντηση δεν έδωσε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σε όσα κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση τα στοιχεία, από τους 428.000 συμπολίτες που ωφελούνταν το 2019 περίπου 100.000 (δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις) είτε δεν πήραν τίποτα είτε μειώθηκαν οι διανομές τους.

Το μόνο που είπε η Δ. Μιχαηλίδου ήταν ότι το 2018 έγιναν 222 διανομές, το 2019 έγιναν 282 διανομές και το 2020 έγιναν 302 διανομές. Επίσης εστίασε στην αύξηση κατά 7% των τόνων τροφίμων που έχουν διανεμηθεί έως και τον Νοέμβριο του 2020 (από 10 τόνοι το 2019 έγιναν 10,7 τόνοι). «Το πρόγραμμα όχι μόνο συνεχίστηκε κανονικά, αλλά εντάθηκε» ισχυρίστηκε.

Όμως η Θ. Φωτίου ήταν συγκεκριμένη: σε Κορινθία, Φθιώτιδα, Πιερία, Αιτωλοακαρνανία δεν έγινε ούτε μία διανομή για νωπά τρόφιμα, κρέας, κοτόπουλο, τυρί, λαχανικά, που σημαίνει ότι 39.000 οικογένειες δικαιούχων δεν πήραν απολύτως τίποτα. Και σε άλλους πέντε νομούς (Λέσβος, Αθήνα, Κεντρικός Τομέας Αττικής, Αχαΐα, Ιωάννινα, Νότιος Τομέας Αττικής) πάνω από 70.000 δικαιούχοι είδαν να μειώνονται δραματικά οι διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

«Καθώς η χώρα μπαίνει στην πανδημία, οι διανομές αντί να πολλαπλασιαστούν λιγοστεύουν. Δηλαδή μέσα στο 2020, για το αντίστοιχο διάστημα των εννέα μηνών του 2019, κάνατε λιγότερες διανομές. Το εξοργιστικό είναι ότι από τότε που γίνατε κυβέρνηση πέντε περιφερειακές ενότητες δεν πήραν τίποτε, έξι περιφερειακές ενότητες πήραν τρόφιμα μία φορά μέσα στο 2020 και άλλες δέκα έχουν να πάρουν τρόφιμα από τον Ιούλιο» υπογράμμισε η Θ. Φωτίου.Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να εφαρμοστεί η κάρτα αλληλεγγύης, που αποτελεί μια προπληρωμένη τραπεζική κάρτα μόνο για τρόφιμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι