× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αρχαία Αντισσα: Μνημείο παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς

Όνειρο ζωής για τους κατοίκους η ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2020

Αρχαία Αντισσα: Μνημείο παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς

Ένα όνειρο ζωής για τους κατοίκους των χωριών, κοντά στην Αρχαία Άντισσα γίνεται πραγματικότητα, με την έναρξη των ανασκαφικών εργασιών στην περιοχή οι οποίες εκτιμάται ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Σκαλοχωρίου Δέσποινα Μαϊάκη, ο συγκεκριμένος αρχαιλογικός χώρος ήταν εγκαταλελειμένος για πολλά χρόνια και σήμερα τα ευρήματα που έρχονται στο φως είναι ιδιαίτερα σημαντικά όχι μόνο για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά και για ολόκληρο το νησί.

«Οι κάτοικοι του χωριού μας, σημειώνει η Δέσποινα Μαϊάκη χάρηκαν ιδιαίτερα όταν έγινε γνωστό ότι προχωρούν  οι ανασκαφικές εργασίες στην Αρχαία Άντισσα, ενώ βλέπουμε ότι τα ευρήματα της αρχαιολογικής υπηρεσίας είναι σημαντικά και από ό,τι μας λένε αν συνεχιστούν οι εργασίες και υπάρξει χρηματοδότηση θα αναδειχθεί ένα σημαντικό μνημείο με παγκόσμιο επιστημονικό και ιστορικό ενδιαφέρον».

Δείτε λεπτομέρειες και εικόνες από την περιοχή της Αρχαίας Άντισσας στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ