× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η διάσπαση της ΔΕΥΑΛ είναι πολιτική απόφαση της Μυτιλήνης»

Συνέντευξη του αντιδημάρχου και μέλους του Δ.Σ της ΔΕΥΑΛ Γιώργου Αλάνη. Μιλά για τη διάσπαση της ΔΕΥΑΛ και τα οικονομικά στοιχεία της Δυτικής Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/12/2020

«Η διάσπαση της ΔΕΥΑΛ είναι πολιτική απόφαση της Μυτιλήνης»

Με πολιτικά κριτήρια και όχι με κριτήριο τη βιωσιμότητα και τα συμφέροντα της Δημοτικής Επιχείρησης, εκτιμά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών της Δυτικής Λέσβου Γιώργος Αλάνης  ότι ελήφθη την περασμένη Παρασκευή η απόφαση για τη διάσπαση της ΔΕΥΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Γιώργος Αλάνης ο οποίος συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ αναφέρθηκε στα επιχειρήματα της Δυτικής Λέσβου για τη διατήρηση της εταιρείας τουλάχιστον έως ότου βελτιωθούν οι συνθήκες στους δύο δήμους για να γίνουν προσλήψεις και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες.

Χωρίς μελέτη

«Ουσιαστικά ο πρόεδρος στο Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ, σημειώνει ο Γιώργος Αλάνης παρουσίασε τη γνωμοδότηση ενός δικηγόρου με οικονομικά στοιχεία ενώ σημείωσε  ότι θα πρέπει να γίνει μελέτη από αρμόδια στελέχη της υπηρεσίας ή εξωτερικούς συνεργάτες. Χωρίς ωστόσο την ύπαρξη της μελέτης αυτής πως μπορούμε να προχωρήσουμε στη διάσπαση της εταιρείας με γρήγορες και βιαστικές αποφάσεις;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό δε, που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του δημοτικού μας συμβουλίου στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, ο Χρ. Χατζηκυριαζής ψήφισε υπέρ της διάσπασης και τη δημιουργίας νέας ΔΕΥΑ από το Δήμο Δυτικής Λέσβου. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση του δήμου μας αντιδρά στη δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρείας με τη Λήμνο και τον Άη Στράτη και ζητά τη δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρείας με τη Μυτιλήνη».

Καμία Δημοτική Ενότητα δεν είναι ελλειμματική

Αναφερόμενος ο Γ. Αλάνης στο βασικό επιχείρημα της διοίκησης του ΔΕΥΑΛ ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πληρώνει χαμηλό τιμολόγιο υπηρεσιών υπερχρεώνοντας έτσι την εταιρεία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αποδεικνύεται περίτρανα από τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι καμία Δημοτική Ενότητα δεν είναι ελλειμματική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τον οποίον η Δυτική Λέσβος προς το παρόν δεν επιθυμεί τη διάσπαση της ΔΕΥΑΛ είναι επειδή έχουμε στην περιοχή μας 8 βιολογικούς καθαρισμούς με πολλά προβλήματα. Εκτιμούμε λοιπόν ότι υπό αυτές τις συνθήκες μια εταιρεία είναι αδύνατον να λειτουργήσει με προσωπικό 20 ατόμων και να επιλύσει προβλήματα που έχουν συσωρευτεί εδώ και χρόνια».

Αναπτυξιακός προϋπολογισμός

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιώργος Αλάνης αναφέρθηκε στα οικονομικά θέματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου, και στον προϋπολογισμό του Δήμου που θα ψηφισθεί την επόμενη εβδομάδα. «Θεωρώ ότι ο προϋπολογισμός του 2021 έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Πέρυσι το σύνολο των εσόδων ήταν 23 εκατομμύρια ευρώ και φέτος ο προϋπολογισμός μας είναι αυξημένος κατά 6 εκατομμύρια περίπου και αγγίζει τα 29 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται επενδύσεις περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ