× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Λέσβος θα διψάσει το καλοκαίρι»

Συνέντευξη του προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Νίκου Ιππειώτη. Αναφέρεται στη διάσπαση της εταιρείας, τα μεγάλα έργα και τα προβλήματα σε υποδομές και δίκτυα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/12/2020

«Η Λέσβος θα διψάσει το καλοκαίρι»

Στα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα προκύψουν στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, με τη διάσπαση της ΔΕΥΑΛ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Νίκος Ιππειώτης, σε συνέντευξή του στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επέκταση με προχειρότητα

Ο Νίκος Ιππειώτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορική διαδρομή της εταιρείας η οποία ξεκίνησε αρχικά ως Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του τέως Δήμου Μυτιλήνης και στη συνέχεια με τον Καλλικράτη επεκτάθηκε σε όλη τη Λέσβο. Αναφερόμενος στην επέκταση της εταιρείας ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε ότι έγινε μεν η επέκταση, ωστόσο ο αριθμός των εργαζομένων δεν αυξήθηκε αναλόγως ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Υποστελεχωμένη Δημοτική Επιχείρηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Οργανισμός της ΔΕΥΑΛ, προβλέπει 190 θέσεις εργασίας και σήμερα εργάζονται συνολικά 75 εργαζόμενοι. Δυστυχώς όταν είχε βγει η προκήρυξη 3Κ επιλέχθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας τότε, να γίνουν προσλήψεις συγκεκριμένου αριθμού ατόμων, από τα οποία ήδη 4 άτομα επέλεξαν να αποχωρήσουν. Προφανώς οι συνάδελφοι έκριναν οικονομικά ασύμφορη την παραμονή τους στη ΔΕΥΑΛ, λόγω των δύσκολων συνθηκών αλλά και των χαμηλών απολαβών. Δυστυχώς αν και η εταιρεία λειτουργεί με κριτήρια και ρυθμούς ιδιωτικού τομέα, οι απολαβές των υπαλλήλων ακολουθεί το πρότυπα του δημοσίου κάτι που θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά άδικο».

Πονοκέφαλος η διάσπαση

Αναφερόμενος ο Ν. Ιππειώτης στο ζήτημα της διάσπασης της εταιρείας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση αυτή είναι καθαρά πολιτική ωστόσο, πρόσθεσε θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων από τη μία πλευρά και στις παροχές υπηρεσιών προς του πολίτες από την άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γενικά υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα αυτή τη στιγμή στην εταιρείας, σήμειωσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων. Είναι σε εξέλιξη πολλά μεγάλα έργα σε όλο το νησί, ενώ παράλληλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανομβρίας η οποία αν συνεχιστεί θα προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα σε όλο το νησί το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία βιασύνη, εν μέσω κορονοϊού και χίλιων δύο προβλημάτων να προχωρήσουμε σε μια διαδικασία όπως είναι η διάσπαση της ΔΕΥΑΛ. Έχουμε μπροστά μας περιθώριο  έως το Σεπτέμβριο, όπου συμπληρώνονται δύο χρόνια, για να λάβουν οι δήμοι τις πιο σωστές αποφάσεις με σχέδιο, πρόγραμμα, μελέτη και φυσικά αφού πρώτα γίνουν προσλήψεις εργαζομένων ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι υπηρεσίες των δύο ΔΕΥΑ που θα δημιουργηθούν. Αυτή τη στιγμή αν γίνει διάσπαση, το 30% των εργαζομένων θα μετακινηθεί στην Καλλονή. Οι δυνάμεις της εταιρείας θα διασπασθούν και πολύ φοβάμαι πως με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν, τα έργα που είναι σε εξέλιξη και τη γενικότερη ανασφάλεια που θα επικρατήσει αυτοί που θα πληρώσουν βαρύ τίμημα θα είναι οι δημότες του νησιού μας και φυσικά οι εργαζόμενοι».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Ιππειώτη στο βίντεο που ακολουθεί:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης