× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην αγορά και ενάντια στη νέα δομή η Κομνηνάκα

Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα και περιοδεία στην Ερμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/12/2020

Στην αγορά και ενάντια στη νέα δομή η Κομνηνάκα

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη, η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα με την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην λειτουργίας νέας δομής προσφύγων στην περιοχή Βάστρια των Νέων Κυδωνιών. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης , Νίκη Τσιριγώτη, Στρατής Κόμβος και Παναγιώτης Βαλάκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρόεδροι των χωριών εξέφρασαν την έντονη ανησυχία και την αγωνία τους σχετικά με την κατασκευή της κλειστής δομής που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους τοπικούς παράγοντες.

Η Μαρία Κομνηνάκα εξέφρασε για άλλη μια φορά την πάγια θέση του ΚΚΕ για καμία δομή στο νησί της Λέσβου είτε κλειστή είτε ανοιχτή και τόνισε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και των μεταναστών από το νησί, η μεταφορά τους σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους ώστε να μπορούν από εκεί να αιτηθούν άσυλο.

Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε επίσης την επιτακτική ανάγκη να μαζικοποιηθεί ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο παλλεσβιακό μέτωπο με όλους τους συνδικαλιστικούς, αγροτικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς φορείς του νησιού, οι οποίοι θα υψώσουν ένα γιγάντιο όχι στη νέα στη δημιουργία μόνιμου κέντρου προσφύγων και μεταναστών στο νησί έχοντας και την πείρα από το νικηφόρο τριήμερο αγώνα όταν επιχειρήθηκε να γίνει το κέντρο στην Καράβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΣήμεραΤετάρτη, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα συνοδευόμενη από μέλη της Τ.Ε Λέσβου του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την αγωνία τους για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει αυτή την περίοδο και άκουσαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για την άμεση ένταξή τους στο επίδομα ειδικού σκοπού, καθώς και τη γενναία διαγραφή μέρους των χρεών τους σε τράπεζες και εφορία, που έχουν συσσωρευτεί αυτή την περίοδο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι εξέφρασαν την τραγική κατάσταση που βιώνουν καθώς με την εφαρμογή του “click away” στη λειτουργία των καταστημάτων, ευνοούνται μόνο οι εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα ενώ ταυτόχρονα οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες τους. Οι αναστολές πληρωμών και οι επιστρεπτέες προκαταβολές, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, την εφορία που παραμένει ίδια με πέρυσι. Όλοι οι έμποροι επισήμαναν την αναγκαιότητα να επιτρέπεται η είσοδος ενός πελάτη εντός του καταστήματος κατόπιν συνεννόησης και ραντεβού.

 

Η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να μη σκύψουν το κεφάλι και ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους βιοπαλαιστές επαγγελματίες, στον αγώνα τους για να επιβιώσουν μέσα από τις συμπληγάδες που τους στριμώχνει η κυβερνητική πολιτική.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη