× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους νησιώτες. Ο Καρά Τεπές είναι μόνιμη δομή»

Συνέντευξη του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη. Μιλά για τη νέα δομή, τον Καρά Τεπέ και τις ακριβές υπηρεσίες που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 24/12/2020

«Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους νησιώτες. Ο Καρά Τεπές είναι μόνιμη δομή»

Για διγλωσσία και κοροϊδία των νησιωτών κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», αναφερόμενος στο ζήτημα δημιουργίας της νέας δομής σε αγροτική περιοχή της Λουτρόπολης Θερμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο μόνιμες δομές ;

Όπως ανέφερε ο Κ. Αρβανίτης το ζήτημα της νέας δομής και γενικότερα το μεταναστευτικό – προσφυγικό ο ίδιος και η ευρωπαϊκή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αναδείξει πολλές φορές μέσα από ερωτήσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ αυτή την περίοδο, όπως τόνισε ετοιμάζεται να καταθέσει άλλη μία ερώτηση σχετική με το θέμα.

«Σε ότι αφορά στη Λέσβο, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μια τεράστια κοροϊδία, των πολιτών του νησιού η οποία ξεκίνησε πριν τις εκλογές και συνεχίζεται. Σε αυτή την κοροϊδία πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση και πιθανόν υπάρχουν συνεργοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν κατά την άποψή μας, συγκεκριμένες του Μαργαρίτη Σχοινά και της κας Γιόχανσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση φαίνεται ότι δημιουργούν μόνιμες δομές συμπεριλαμβανομένου και αυτής του Καρά Τεπε, ενός χώρου 10 χιλιάδων ανθρώπων. Το μεγάλο ερώτημα είναι που πηγαίνουν τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού οι υπηρεσίες θα έλεγε κανείς ότι είναι πολύ ακριβές σε σύγκριση με το προϊόν που προσφέρεται.

Ο Καρά Τεπές φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει αν λάβει κανείς υπόψη του ότι αυτή τη στιγμή μέσα γίνονται έργα και πέφτει πολύ τσιμέντο. Παράλληλα μας ενημερώνουν ότι θα δημιουργηθεί άλλη μία δομή σε δασική περιοχή του νησιού η οποία φαίνεται ότι θα έχει και αυτή μόνιμο χαρακτήρα».

Μετεγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών στην Ευρώπη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Κ. Αρβανίτης στη γενικοτερη θέση και στάση των Ευρωπαίων ευρωβουλευτών, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι χρειάστηκε μεγάλος αγώνας και προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να πεισθούν οι προοδευτικές δυνάμεις και τα κόμματα της Ευρώπης να μιλήσουν ανοιχτά και να ζητήσουν μετεγκατασταση μεταναστών και προσφύγων σε Ευρωπαϊκές χώρες.

«Αυτή τη στιγμή 169 βουλευτές από διάφορους πολιτικούς χώρους, ακόμη και συντηρητικούς, ζητούν την μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες τους. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ σημαντικό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των 700 βουλευτών. Παράλληλα υπάρχουν δήμοι της Γερμανίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, οι οποίοι δέχονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και στα νησιά μας».

Ερωτήματα για την PALANTIR

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της μυστικής συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την πολυεθνική εταιρεία επεξεργασίας δεδομένων PALANTIR.  Ο Κ. Αρβανίτης μίλησε για τα  σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, το νέο περιβάλλον που δημιουργεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός και τις παγίδες για τους πολίτες και τους χειριστές του διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση