× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περιοδεία Κομνηνάκα σε Πέτρα και Αγία Παρασκευή

Επισκέφθηκε τα τοπικά γραφεία των ΕΛΤΑ και τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Στρατή Ζαφείρη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/1/2021

Περιοδεία Κομνηνάκα σε Πέτρα και Αγία Παρασκευή

Τα τοπικά γραφεία των ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) σε Πέτρα και Αγία Παρασκευή επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα .  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της βουλευτή, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την προωθούμενη κατάργηση αυτών των δύο υποκαταστημάτων από τα ΕΛΤΑ και την εξυπηρέτηση των κατοίκων από τα αντίστοιχα γραφεία του Μολύβου και της Καλλονής.

Τόνισαν τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των χωριών, όταν θα πρέπει να φεύγουν από το χωριό τους για να στείλουν ή να παραλάβουν ένα δέμα, να πληρώσουν λογαριασμούς και πολλές άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν τα τοπικά αυτά γραφεία στους κατοίκους όχι μόνο των χωριών αυτών αλλά και των γύρων. 

Η βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων,  ότι αυτό δε θα πρέπει να το αποδεχτούν οι τοπικές κοινωνίες. Τα ΕΛΤΑ προσφέρουν κοινωνική υπηρεσία και σαν τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από το κράτος και όχι σαν επιχείρηση που στόχο έχει το κέρδος. Είναι υποχρέωση του κράτους να προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους ακόμα και στις πιό απομακρυσμένες περιοχές έστω και σε ένα κάτοικο, επισήμανε μεταξύ άλλων η Μαρία Κομνηνάκα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε, υλοποιείται ο σχεδιασμός για μείωση του προσωπικού των ΕΛΤΑ είτε με απολύσεις είτε με την κάλυψη της "εθελουσίας" και την αντικατάσταση τους από συμβασιούχους, με πολύ χαμηλότερους μισθούς και δικαιώματα που βρίσκονται σε μόνιμη ομηρία και ανασφάλεια. Ανοίγει ακόμα το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση μιας ακόμα σημαντικής υπηρεσίας. 

 Το ΚΚΕ πρωτοστατεί για να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας και καλούμε όλους τους φορείς των χωριών, όλους τους κατοίκους να μην επιτρέψουν να συμβεί αυτό γιατί θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής στα χωριά μας». 

Ακόμα η βουλευτής, συνοδευόμενη από τον εκλεγμένο με τη Λαϊκή Συσπείρωση κοινοτικό σύμβουλο Μιχάλη Βουβουλούδα,  είχε συνάντηση, στο δημοτικό κατάστημα του τέως Δήμου Αγίας Παρασκευής, με τον Αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού σχεδιασμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατή Ζαφείρη και το Διευθυντή Προγραμματισμού  Δημήτρη Μάντζαρη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βουλευτής ενημερώθηκε για τα έργα που προγραμματίζονται από τη δημοτική αρχή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με έργα και υπηρεσίες που έχει παραλάβει από τον προηγούμενο  ενιαίο δήμο. 

Η Μαρία Κομνηνάκα επισήμανε ότι τα όποια έργα σχεδιάζονται πρέπει να έχουν στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Ακόμα ότι θα πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθούν έργα που μένουν για χρόνια ημιτελή, όπως ο βιολογικός και να αντιμετωπισθούν χρόνια προβλήματα ακόμα και στην ύδρευση των χωριών, αντί να φορτώνουν πρόσθετα βάρη στα ήδη διαλυμένα λαϊκά εισοδήματα, όπως έγινε με την πρόσφατη αύξηση των τελών στους λογαριασμούς του νερού. 

Ακόμα τόνισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να πρωτοστατεί στις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων, για να μη φύγουν άλλες αναγκαίες υπηρεσίες απ΄ τα χωριά, που οδηγούν στην περαιτέρω υποβάθμιση και ταλαιπωρία των κατοίκων. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια