× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κ. Πάππος: «Κρατήσαμε την Εθνική Μήθυμνας, θα σώσουμε και τα ΕΛΤΑ Πέτρας»

Συνέντευξη του αντιδημάρχου Πέτρας για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΕΛΤΑ Μήθυμνας, τις ενέργειες της τοπικής κοινωνίας, και την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/1/2021

Κ. Πάππος: «Κρατήσαμε την Εθνική Μήθυμνας, θα σώσουμε και τα ΕΛΤΑ Πέτρας»

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει είδηση της μεταφοράς των υπηρεσιών των  ΕΛΤΑ Πέτρας στο αντίστοιχο γραφείο της Μήθυμνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» ανέδειξε το θέμα του συνολικού σχεδιασμού, περικοπής των υπηρεσιών στα Ελληνικά Ταχυδρομεία της Λέσβου, με αναλυτικό ρεπορτάζ , στο οποίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η μεταφορά των υπηρεσιών στα γραφεία της Πέτρας και της Αγίας Παρασκευής.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει ο γεωγραφικός αντιδήμαρχος Πέτρας και Διοικητικών Υπηρεσιών της Δυτικής Λέσβου Κώστας Πάππος, σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», περιέγραψε τις ενέργειες και τις επαφές που έχουν γίνει από την πλευρά του και από την πλευρά της Δυτικής Λέσβου, προκειμένου να ακυρώσουν την μεταφορά των υπηρεσιών.

«Θα το παλέψουμε»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ανάλογη περίπτωση, μεταφοράς υπηρεσιών, είχα αντιμετωπίσει, σημειώνει ο Κ. Πάππος, πριν από 7 χρόνια όταν ήμουν διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Μήθυμνας. Τότε στο πλαίσιο συγχώνευσης υπηρεσιών και υποκαταστημάτων της Τράπεζας. Με επιχειρήματα ωστόσο, την περίοδο εκείνη επείσθη η διοίκηση της Εθνικής και σήμερα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά η τράπεζα.

Το υποκατάστημα της Πέτρας εξυπηρετεί την Πέτρα, τον Σκουτάρο, τη Λαφιώνα, την Στύψη και το Υψηλομέτωπο που είναι χωριά της περιοχής μας και οι κάτοικοί τους, ουδέποτε θα μετέβαιναν στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ Μήθυμνας, λόγω ανάποδης κυκλοφοριακής προσβασιμότητας και σύνδεσης το οποίο και απέχει 6 χλμ. από την Πέτρα, 14 χλμ. από τον Σκουτάρο, 15 χλμ. από τη Στύψη, 17 χλμ. από το Υψηλομέτωπο και 10 χλμ. από τη Λαφιώνα. Ήδη σημείωσε ο Κ. Πάππος, με  επιστολή μας στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ αναφερόμαστε με επιχειρήματα στους λόγους για τους οποίους πρέπει το γραφείο της Πέτρας να παραμείνει ως έχει. Παράλληλα κινούνται και οι φορείς της περιοχής μας με αντίστοιχες ενέργειες και ψηφίσματα και ευελπιστούμε ότι η φωνή μας θα ακουστεί».

«Θα πάρουμε μόνιμους υπαλλήλους»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της Συνέντευξής του, ο Κ. Πάππος αναφέρθηκε στη λειτουργία του Δήμου Δυτικής Λέσβου και των Διοικητικών Υπηρεσιών για τις οποίες είναι υπεύθυνος. «Γενικά η κατάσταση είναι δύσκολη, σημείωσε, και λόγω covid και λόγω της γενικότερης εικόνας. Χάσαμε και υπαλλήλους μας από τον κορονοϊό, περάσαμε και περνάμε δύσκολα, όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα αντέξουμε.

Το επόμενο βήμα, επισήμανε ο Κώστας Πάππος είναι να προχωρήσουν οι μόνιμες προσλήψεις στο δήμο μας σύμφωνα με το νέο Οργανισμό που έχει εγκριθεί. Ήδη έχουμε στείλει επιστολή στο Υπουργείο με το αίτημά μας και ελπίζω σύντομα να είμαστε σε θέση να κάνουμε ευχάριστες ανακοινώσεις, για τη στελέχωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κώστας Πάππος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ