× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η νέα δομή θα βάλει ταφόπλακα στην ανάπτυξη της Λ. Θερμής»

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξης του αντιδημάρχου Κ. Κουνέλλη. Μιλά για τη δομή στις Νέες Κυδωνίες, τα έργα που πρέπει να γίνουν στη Λ. Θερμής και το βαρύ αντικείμενο της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/1/2021

«Η νέα δομή θα βάλει ταφόπλακα στην ανάπτυξη της Λ. Θερμής»

Την ξεκάθαρη θέση του περί μη εγκατάστασης δομής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Λουτρόπολης Θερμής, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής και αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Κώστας Κουνέλλης, μιλώντας στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν τους εμπιστευόμαστε…»

Ο Κώστας Κουνέλλης αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι ένας από τους βασικούς λόγους που αντιδρά ο ίδιος και η τοπική κοινωνία σε αυτή την προοπτική, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη δέσμευση από την πλευρά των Ευρωπαίων και της Κυβέρνησης για το πώς θα είναι αυτό το κέντρο, αν θα είναι μία μόνιμη δομή ή απλά ένας χώρος προσωρινής φιλοξενίας ανθρώπων για λίγες ημέρες και φυσικά τον αριθμό των ατόμων που φιλοξενεί. «Υπάρχουν πολλές ασάφειες και πολλά σκοτεινά σημεία γύρω από το ζήτημα της δομής αυτής, γεγονός που προκαλεί τεράστια ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη η περιοχή της Λουτρόπολης Θερμής, από τουριστικός προορισμό που ήταν τα προηγούμενα χρόνια έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες και ξενοδόχοι της περιοχής να έχουν δώσει τα καταλύματά τους σε Οργανώσεις για τη φιλοξενία ευάλωτων ομάδων μεταναστών. Σε περίπτωση που προχωρήσει τελικά η δημιουργία της νέας δομής, μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην οικονομική ανάπτυξη της Λουτρόπολης Θερμής».

«Είμαι ξεκάθαρος και απόλυτος»

Αναφερόμενος ο Κ. Κουνέλλης στις σχέσεις του με τη Δημοτική Αρχή, μετά την άρνησή του να αποδεχθεί την κοινή θέση της παράταξης για τη νέα δομή, σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου, χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτή. «Προς το παρών η παραίτησή μου δεν έχει γίνει αποδεκτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμαρχος και όλοι οι συνάδελφοί μου, γνωρίζουν καλά τις θέσεις μου οι οποίες ήταν και εξακολουθούν να είναι πολύ ξεκάθαρες πάνω στο ζήτημα της νέας δομής. Η συνεργασία μου με τη δημοτική αρχή είναι καλή, δεν έχω κάποιο πρόβλημα, ωστόσο αν χρειαστεί θα απομακρυνθώ από τη θέση μου και θα υπηρετήσω τους συμπολίτες μου από τη θέση του απλού δημοτικού συμβούλου, σημειώνει με νόημα ο Κ. Κουνέλλης».

«Η Λ. Θερμής είναι παραμελημένη»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κώστας Κουνέλλης, ο οποίος έχει και τη θέση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, Λουτρόπολης Θερμής, αναφέρθηκε στα αναγκαία έργα που πρέπει να προχωρήσουν για την αναβάθμιση της περιοχής. «Η Δημοτική Ενότητα Λ. Θερμής, είναι ίσως η μοναδική περιοχή σε όλη τη Λέσβο που δεν έχει δικό της Βιολογικό Καθαρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρελθόν έχουν γίνει μελέτες οι οποίες δυστυχώς δεν προχώρησαν και παρέμειναν στα συρτάρια των δήμων. Πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να βγούνε οι μελέτες αυτές στην επιφάνεια, να γίνει η απαραίτητη επικαιροποίηση και να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της περιοχής.

Από εκεί και πέρα,  θεωρώ ότι παρούσα δημοτική αρχή, οφείλει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα  στην επισκευή  των αγροτικών δρόμων με συνολικές μελέτες και σοβαρά τεχνικά έργα. Έχουν γίνει ορισμένες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, με εργολαβίες και μηχανήματα του Δήμου, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να πει κανείς ότι επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας».

Βαρύ αντικείμενο – ελάχιστο προσωπικό

Ο Κώστας Κουνέλλης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο βαρύ αντικείμενο της αντιδημαρχίας του, στο Περιβάλλον και στην Ποιότητα Ζωής, η οποία σχετίζεται με την καθημερινότητα των πολιτών και τη διαχείριση των χώρων πρασίνου.

«Η συγκεκριμένη αντιδημαρχία έχει πολύ σοβαρό αντικείμενο που σχετίζεται με όλους τους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών, από  τα αιτήματα για την έναρξη δραστηριοτήτων, τα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους, έως τα κοιμητήρια, τις παραλίες, το κλάδεμα των δέντρων, την άρδευση, τις Γαλάζιες σημαίες κ.λπ.

Δυστυχώς το προσωπικό που διαχειρίζεται όλα αυτά τα αντικείμενα είναι   πολύ ελάχιστο και ειδικά για το χώρο του πρασίνου έχουμε μόλις δύο μόνιμους υπαλλήλους γεωπόνους. Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν το φόρτο της εργασίας και την προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στις βασικές δραστηριότητες του δήμου μας. Μια από τις τελευταίες ενέργειες που κάναμε είναι ο κανονισμός πρασίνου που είναι σήμερα σε διαδικασία διαβούλευσης ενώ προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα που σχετίζονται με την άρδευση, στην οποία δυστυχώς δεν χρεωνόταν η κατανάλωση νερού εδώ και τέσσερα χρόνια», επισήμανε ο Κ. Κουνέλλης

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»