× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανεβάζει ρυθμούς ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ

Πανελλαδικές εσωκομματικές συνεδριάσεις με τη συμμετοχή μελών και από τη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2021

Ανεβάζει ρυθμούς ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ
Φωτό Αρχείου

Σε υψηλούς ρυθμούς συνεχίζει να κινείται ο εσωκομματικός ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και των εκλογών στις νομαρχιακές, ανά την επικράτεια, για την ανάδειξη των συντονιστικών τους οργάνων χθες (Κυριακή) συνεδρίασαν με τη συμμετοχή πληθώρας στελεχών αλλά και βουλευτών, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom, τόσο η «Κίνηση Μελών» όσο και η «Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα ΡΕΝΕ». Στις συνεδριάσεις συμμετείχαν και κομματικά μέλη από τη Λέσβο, πολλά από το χώρο της διεύρυνσης του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνεδρίαση της «Κίνησης Μελών», η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και κράτησε μέχρι αργά χθες το βράδυ συμμετείχαν πολλοί βουλευτές (Τρύφων Αλεξιάδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Μπαλάφας, Θάνος Μωραΐτης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Νεκτάριος Σαντορινιός, Γιάννης Σαρακιώτης, Χρήστος Σπίρτζης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Γιώργος Τσίπρας, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης), ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, στελέχη των λεγόμενων «πασοκογενών» και εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού χώρου (Νίκος Φωτόπουλος, Γιώργος Αδαμίδης).


Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κίνηση δεν θα «κατεβάσει» ξεχωριστό κείμενο αφού ο στόχος είναι η εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων για τη διεύρυνση, την ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό του κόμματος, σε ένα σύγχρονο κόμμα της αριστερής και προοδευτικής παράταξης.


Στυις 6 το απόγευμα ξεκίνησε και η διαδικασία της «Ριζοσπαστικής Εναλλακτικής Ενότητας» (ΡΕΝΕ), του ρεύματος ιδεών που συγκροτήθηκε πρόσφατα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη τη χώρα, μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας από τους περισσότερους νομούς της χώρας, πρώην και νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Περιγράφοντας το κλίμα, κύκλοι της ΡΕΝΕ σημείωναν πως «απελευθερώθηκαν μέσα από αυτή τη διαδικασία και αναδείχθηκαν δημιουργικές δυνάμεις του κόμματος που είχαν οδηγηθεί σε ακινησία από τη λογική των τάσεων», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η «Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα» δεν συνιστά τάση, άλλα ρεύμα ιδεών σε διαρκή αλληλεπίδραση με την κοινωνία. Αδιαπραγμάτευτη είναι, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους «η στήριξη και η ενίσχυση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, του προοδευτικού λόγου του κόμματος, αλλά και των αποφάσεων της ΚΕΑ».


Για το λόγο αυτό, η ΡΕΝΕ «θα συμβάλει την επόμενη περίοδο στη δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα σέβεται μεν τις ιστορικές καταβολές του κόμματος», αλλά την ίδια ώρα θα ενσωματώνει «τα νέα δεδομένα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».


Δεδομένης και της παρουσίας πολλών στελεχών της «βάσης του κόμματος» στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, το νέο ρεύμα ιδεών θα «συμβάλει, ώστε αυτές οι δημιουργικές δυνάμεις που απελευθερώθηκαν, να λειτουργήσουν άμεσα και σε τοπικό επίπεδο» απέναντι «στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα» της ΝΔ και απομακρυσμένες από προσωπικές στοχεύσεις, καταλήγουν οι κύκλοι της ΡΕΝΕ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο