× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Προσλήψεις ημετέρων στην Περιφέρεια»

Ο Γιάννης Σπιλάνης ζητά την ακύρωση εν κρυπτώ προσλήψεων από την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2021

«Προσλήψεις ημετέρων στην Περιφέρεια»

Σκληρή ανακοίνωση, για διαδικασίες προσλήψεων χωρίς προκήρυξη, κρίσεις και συνεντεύξεις από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εξέδωσε η παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» του Γιάννη Σπιλάνη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γνωρίζαμε ότι η χώρα έχει γίνει ιδιαίτερα αποτελεσματική την εποχή του κορωναϊού αλλά η ταχύτητα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου τους ξεπέρασε όλους. Τα γεγονότα μιλούν

-          Δημοσίευμα στον τοπικό τύπο τη Πέμπτη 14/1 ότι «φορτσάρει η Περιφέρεια για δικά της συνεργεία και τεστ». Αναρωτηθήκαμε πως και η Περιφέρεια μετά από 10 μήνες απραγίας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα, τώρα που έφτασε η εποχή των εμβολιασμών, αλλά είπαμε «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

-          Είχε προηγηθεί τη προηγούμενη ημέρα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (στην οποία δεν συμμετέχει η παράταξη μας) όπου αποφασίστηκε η πρόληψη 15 ατόμων με 6μηνη σύμβαση για το σκοπό αυτό με εξουσιοδότηση στο Περιφερειάρχη και στην Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών για τις ενέργειες τους (θέμα 29). Την απόφαση ψήφισαν οι σύμβουλοι του κ. Μουτζούρη και ο εκπρόσωπος της παράταξης Χριστόφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-          Τη Παρασκευή 15/1 αναρτάται στο Διαύγεια (ΑΔΑ: ΩΔΒΩ7ΛΩ-ΒΩ6) απόφαση του Περιφερειάρχη με τα ονόματα των 15 ατόμων που επελέγησαν στα 5 μεγάλα νησιά της Περιφέρειας, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ στην απόφαση δεν υπάρχει αναφορά για προκήρυξη, κρίσεις, συνέντευξη ή όποια άλλη διαδικασία επιλογής. Μέσα σε δύο μέρες!!!!!!

Όταν γράψαμε πριν μερικές μέρες στην ανακοίνωση μας ότι η Κυβέρνηση και η κυβερνητική αυτοδιοίκηση έχουν αποφασίσει να χειριστούν το προσφυγικό ως εργαλείο για να γεμίσουν τις τσέπες των ημετέρων ,συντηρώντας και διευρύνοντας πελατειακές σχέσεις, δεν φανταζόμαστε ότι τόσο σύντομα θα ήμασταν μπροστά σε άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση.

Κι αυτό διότι το μεταναστευτικό συνδέεται με τις συγκεκριμένες προσλήψεις, μιας και η πίστωση των 300.000 ευρώ  από την οποία θα πληρωθούν οι 15 συμβασιούχοι, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, προέρχεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης του κ. Μηταράκη. Εκεί το χρήμα ρέει άφθονο, χωρίς ελέγχους και περιορισμούς σχετικά με αρμοδιότητες και διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βλέπουμε λοιπόν πως η ΝΔ και οι αυτοδιοικητικοί της εκπρόσωποι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία για να αξιοποιήσουν τη συγκυρία έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας και να κάνουν «τις δουλειές» τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αντί να κάνουν τη δουλειά για την οποία εκλέχτηκαν.

Δηλαδή να σχεδιάζουν την αναπτυξιακή διαδικασία ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και εισοδήματα για όλους και όχι απλά να προχωρούν σε ενέργειες για να βολευτούν οι λίγοι κολλητοί και λοιποί ψηφοφόροι προς ίδιον όφελος.

Εκεί έχουν οδηγήσει οι παρεμβάσεις της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση όπου, με πρόσχημα την κυβερνησιμότητα, έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία και ενισχυμένες αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή για να φτιάχνει «Μεγάλους Περιπάτους» με τα χρήματα των πολιτών χωρίς ουσιαστικό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «κυβερνησιμότητα» της ΝΔ μεταφράζεται σε αυθαιρεσία, παρανομία, διαφθορά και διαπλοκή που οδηγούν σε νέα οικονομική κρίση όπως αυτή του 2009.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητά την ακύρωση των συγκεκριμένων προσλήψεων που, ακόμη και αν έχουν τη κάλυψη νομιμότητας το οποίο αμφισβητούμε, δεν μπορούν να καλυφθούν ηθικά σε καμία περίπτωση.

Ζητάμε επιτέλους να υπάρξει σχέδιο δράσης ανά τομέα με στόχους και κοστολογημένες δράσεις ώστε να βγάλουμε τα νησιά μας και τους πολίτες μας από το τέλμα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη πολιτών Βορείου Αιγαίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέα πνοή με φρέσκια λάμψη στο Ξενοδοχείο Λέσβιον

Διακριτική πολυτέλεια, λειτουργικότητα με τον πρωινό μπουφέ που ξεχωρίζουν στην Προκυμαία Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα