× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ: Χιωτέλλη, Κουτσοβίλης και Τσακμάκη

Ανακατατάξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη Λέσβο εν όψει διαδικασίας ανάδειξης νέων οργάνων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 18/1/2021

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ: Χιωτέλλη, Κουτσοβίλης και Τσακμάκη

Ανακατατάξεις σημειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ -και στη Λέσβο εν όψει της υλοποίησης του πολιτικού σχεδίου του κόμματος για αλλαγές που σηματοδοτούν μια νέα εποχή. Αλλαγές στην κατεύθυνση διεκδίκησης της εξουσίας ξανά, αλλά με περισσότερα στελέχη από το χώρο της κεντροαριστεράς, όπως έχει εξαγγελθεί, και στο πλαίσιο ανάδειξης νέων οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο η προοπτική αυτών των αλλαγών που εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας από το βράδυ ακόμα των εκλογών του προπερασμένου Ιουλίου και αναβλήθηκαν κυρίως λόγω της πανδημίας, όσο και εσωτερικά ζητήματα διαχείρισης, φαίνεται να επηρέασαν και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Πρώτη η ηχηρή παραίτηση της πρώην συντονίστριας, του κόμματος Εριφύλης Χιωτέλλη, νυν επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης Μυτιλήνης «Με πυξίδα τον Πολίτη». Ας σημειωθεί ότι η κ. Χιωτέλλη διετέλεσε συντονίστρια του κόμματος την περίοδο 2015-2018, αναλαμβάνοντας το συντονισμό του κόμματος μετά την αποχώρηση του Γιάννη Ζερδελή και μιας ολόκληρης κομματικής τάσης με την κρίση που ακολούθησε. Πολλά από τα όσα πέτυχε η δημοτική αρχή Γαληνού στην περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεωρούνται έργα που εκείνη προώθησε στην κυβέρνηση. Η συμβολή της αυτή όμως φαίνεται πως δεν αποτυπώθηκε στην αυτοδιοικητική κάλπη του 2019.

Εκτός της κ. Χιωτέλλη, σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησαν επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Κουτσοβίλης, συνδικαλιστής, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και η Λαμπρινή Τσακμάκη, συνδικαλίστρια της ΕΛΜΕ Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παρέμεινε το ιστορικό στέλεχος του χώρου Βασίλης Τεντόμας, παραιτούμενος από μέλος της Νομαρχιακής.

«Οι εν λόγω αποχωρήσεις», σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Λέσβο, «ακολουθούν την είσοδο δεκάδων νέων μελών στις οργανώσεις του κόμματος στη Λέσβο εν όψει της ανάδειξης νέων οργάνων. Πολλά από τα οποία είναι νέα πρόσωπα που σηματοδοτούν άνοιγμα στην ευρύτερη κεντροαριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία θα είναι ένα κόμμα που θα αντανακλά την κοινωνία και την εκλογική του βάση. Ένα σύγχρονο κόμμα όλης της Αριστεράς και της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα το οποίο θα παρεμβαίνει και θα διεκδικήσει εκ νέου την κυβέρνηση της χώρας».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια