× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δήμος και Περιφέρεια διαφωνούν για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού»

Συναντήσεις αντιπροσωπείας των Ξενοδόχων της Λέσβου με Στρατή Κύτελη και Κώστα Μουτζούρη.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2021

«Δήμος και Περιφέρεια διαφωνούν για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού»

Τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη επισκέφθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους  και να ενημερωθούν   για τις εξελίξεις στο μείζον θέμα του Μεταναστευτικού και την προσδοκώμενη  στήριξη του Τουριστικού κλάδου μέσα από προβλεπόμενα από το κράτος μέτρα στήριξης.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η διχογνωμία των θεσμικών φορέων στην αντιμετώπιση   του μεταναστευτικού η οποία συμβάλει στη κωλυσιεργία της επίλυσης του. «Μετά από 5 χρόνια, σημειώνουν μεταξύ άλλων οι ξενοδόχοι,  θα περίμενε κανείς να είχε βρεθεί μια λύση διαχείρισης του  ζητήματος αυτού, ώστε επιτέλους να επικρατήσει μια ροή καλών και μόνο ειδήσεων και εικόνων που βγαίνουν από το νησί».

«Στη συζήτηση με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή  Κύτελη παρουσία και του γενικού γραμματέα Ηρακλή Κουντουρέλλη, συνεχίζει η Ένωση Ξενοδόχων,  δρομολογήθηκαν ενέργειες για την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που θα επιτρέψουν τις επιχειρήσεις να μη καταβάλουν Δημοτικά Tέλη λόγω των επιπτώσεων του COVID-19.

Στην πάγια θέση της Ε.ΞΕ.Λ. για την αποζημίωση του Ξενοδοχειακού κλάδου από τις μεγάλες απώλειες τζίρου λόγω μεταναστευτικού από το 2015 και εντεύθεν, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δεσμεύτηκε να προωθήσει προς την Κυβέρνηση το αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά.  Παρέμεινε όμως αναπάντητη η ερώτηση γιατί είναι αναγκαία η δημιουργία κέντρου υποδοχής, εάν τηρηθούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης περί αποσυμφόρησης και αποτελεσματικής φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων.

Στην επίσκεψη μας στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχηs  Κώστας Μουτζούρης ενημερώθηκε για τις  αντιδράσεις της Ε.ΞΕ.Λ και ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου για την μείωση του ανώτατου ορίου ενίσχυσης  του τουριστικού κλάδου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και συγκεκριμένα από τη δράση «Ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το COVID-19».

 Η μείωση αυτή από 50000€ σε 35000€ είναι η μεγαλύτερη που έγινε στο πρόγραμμα μεταξύ των 13ων Περιφερειών και μάλιστα  επηρεάζει κυρίως τις επιχειρήσεις που μετά το μεταναστευτικό χτυπήθηκαν  περισσότερο από κάθε άλλον και από  την υγειονομική κρίση.

Ο κ. Περιφερειάρχης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη αυτή τη μείωση και μετά από έρευνα που  έκανε, όπως μας είχε υποσχεθεί,  μας ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατή καμιά αλλαγή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Τσακίζει τους νέους αγρότες των νησιών το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης»

Στην προχειρότητα σχεδιασμού του μεταβατικού προγράμματος νέων αγροτών για την περίοδο 2021-2022 αναφέρεται ο μελετητής Γιάννης Φλωρίδης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΟΡΑ

«E‑λιανικές επιχειρήσεις» και η αναβάθμισή τους

Ενημερωτική online εκδήλωση από το Επιμελητήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να γίνει η δακοκτονία από την Περιφέρεια»

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

32 προσλήψεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συμβάσεις 18 μηνών για την καθαριότητα των εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μπροστά στη σύγχρονη ελαιοκαλλιέργεια

Την Τετάρτη ψηφιακό σεμινάριο με θέμα τα μυστικά και τους κινδύνους στην ελαιοκαλλιέργεια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΡΓΑΣΙΑ

Στα ύψη η ανεργία στο Βόρειο Αιγαίο

18.016 άνεργοι τον Ιανουάριο 2021
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Να κλείσουν όλες οι δομές‑Καμιά δομή στη Λέσβο»

Κάλεσμα από τον Αγροτικό Σύλλογο Μανταμάδου στην αυριανή Παλλεσβιακή κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

3 Εστίες αφθώδη πυρετού και ευλογιάς προβάτων στα απέναντι παράλια

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΑΓΟΡΑ

Πρόγραμμα επιχορήγησης για ηλεκτρονικά καταστήματα

Διαδικτυακή εκδήλωση από το Επιμελητήριο Λέσβου και την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία για τη νέα δράση του ΕΠΑνΕΚ
ΑΓΟΡΑ

Εστίαση και covid19

Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ενισχύεται ο ΟΚΑΝΑ σε Λέσβο και Λήμνο

Χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ νέων προσλήψεων στην «Πνοή»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Στα νησιά απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση στο ζήτημα των βοσκοτόπων»

Συνέντευξη του προέδρου του Τμήματος Αιγαίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Παναγιώτη Κατσαβέλλη, για την ανάρτηση των δασικών χαρτών
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ