× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μόνιμες παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία από τη Δυτική Λέσβο

Πρόταση σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την οριστική αποκατάσταση των τεχνικών έργων στους αγροτικούς δρόμους της περιοχής, έχει καταθέσει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2021

Μόνιμες παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία από τη Δυτική Λέσβο

Σοβαρά προβλήματα στο αγροτικό δίκτυο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, δημιούργησαν τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως οι πλημμύρες και οι βροχοπτώσεις της 12ης Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Ανδρέας Αξής ανέφερε ότι σε όλα τα χωριά που έπληξε η καταιγίδα έχουμε κομμένους δρόμους, οι οποίοι ωστόσο έχουν αποκατασταθεί μερικώς και έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

«Το χειμώνα όπως γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, σημειώνει ο Ανδρέας Αξής, δεν μπορούμε να κάνουμε επιχωματώσεις δρόμων διότι την επόμενη μέρα που θα βρέξει θα χάσουμε το υλικό. Μέσα στην άνοιξη Απρίλιο και Μάρτιο θα μπούμε στη διαδικασία να πραγματοποιήσουμε ολοκληρωμένες εργασίες και αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων, μέχρι τότε θα γίνονται ήπιες παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Ανδρέας Αξής, αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει καταθέσει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για παρεμβάσεις στα τεχνικά έργα των αγροτικών δρόμων, ώστε να μην καταστρέφονται με την πρώτη νεροποντή. «Το μυστικό για την διατήρηση της αγροτικής οδοποιίας είναι ο σωστός σχεδιασμός των τεχνικών έργων για να φεύγουν τα νερά της βροχής. Πιστεύουμε ότι η πρόταση που καταθέσαμε προς χρηματοδότηση θα γίνει αποδεκτή, αυτό όμως γενικά είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Το σημαντικό είναι ότι ο Δήμος μας, αναγνωρίζει το πρόβλημα και κινείται προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσής του».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ