× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Σεβασμός είναι απαίτηση

Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΤΑΤΖΗ

Δημοσίευση 18/1/2021

Ο Σεβασμός είναι απαίτηση

Ξαφνικά έσπασε το κακό σπυρί και το πύον άρχισε να τρέχει. Οι γυναίκες άρχισαν να μιλούν, αθλήτριες, φοιτήτριες, δημοσιογράφοι και αυτό είναι μόνο η αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Μέχρι πριν λίγο οι εισαγωγικές εξετάσεις των γυναικών σε στρατιωτικές σχολές και λιμενικό απαιτούσε ξεγύμνωμα ομαδικό ανά τμήματα μπροστά σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στην πλειοψηφία ανδρών. Τραυματική εμπειρία να μένεις εκτεθειμένη με το βρακί και γυμνόστηθη μπροστά σε άντρες για οποιαδήποτε γυναίκα και ας ήταν το θέμα ιατρικό.


Σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε την Σοφία σε μία επίσκεψη μεγάλης σημασίας και συμβολισμού που μόνο αυτονόητη δεν θεωρείται.
Όμως αυτό δεν πρέπει να λήξει εκεί σαν άλλο ένα πυροτέχνημα. Μεγάλη ανάγκη να εκπαιδευτούν οι αστυνόμοι, οι εισαγγελείς, οι δάσκαλοι, οι προπονητές να αναγνωρίζουν αμέσως τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και να επεμβαίνουν άμεσα και δραστικά.


Η Τοπαλούδη ένα χρόνο πριν την δολοφονία της κατήγγειλε βιασμό σε αστυνομικό τμήμα, συμβάντα σεξουαλικής κακοποίησης έχουν καταγγελθεί και σε τμήματα κράτησης και σε σχολικές τουαλέτες, σε γραφεία Πανεπιστημιακών.
Αθλήτριες διαφορετικών χώρων έχουν καταγγείλει συγκάλυψη παραβατικών συμπεριφορών .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ή τώρα ή ποτέ. Κάτι δεν πάει καλά, όλοι το ψιθύριζαν μα κανείς δεν έκανε κάτι. Ας γίνει αυτή η εξομολόγηση καταγγελία που ήρθε είκοσι χρόνια μετά η αφορμή να αλλάξουν τα πράγματα.


Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς σπίτι; Σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί από μικρή ηλικία "Οτιδήποτε και αν κάνεις, όσο κακό και αν είναι, ότι και αν συμβεί να μου το πεις". Ακούγεται από όμως δεν είναι. Αν κατακρίνεις και φωνάζεις στο παιδί σου με το παραμικρό ποτέ δεν θα σου μιλήσει.
Σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι το σώμα του παιδιού μας, τις "απαγορευμένες ζώνες ", τα επιτρεπτά χάδια, τον κύκλο εμπιστοσύνης...


Στην εποχή της πληροφόρησης έχουμε λιγότερα ελαφρυντικά από ότι οι γονείς μας γιατί εμείς γνωρίζουμε και αν όχι οφείλουμε να μάθουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η ομορφιά του σώματος στην Δυτική μας Κοινωνία δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει αμαρτία. Εμπιστοσύνη και σεβασμός τα κλειδιά μας όπως και συνεργασία με ειδικούς.


Ήρθε η στιγμή που απαιτούμε η Πολιτεία να δράσει σύσσωμη. Ο Σεβασμός δεν είναι ζητούμενο αλλά απαίτηση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός