× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα

To Δίκτυο των Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO δημιουργεί εκπαιδευτικές δράσεις στα Ελληνικά Γεωπάρκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2021

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα

Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Ελληνικού Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 με θέμα. «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO». Στο σεμινάριο συμμετείχαν περισσότεροι από 110 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα με στόχο την διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων και προγραμμάτων στα Ελληνικά Γεωπάρκα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σεμινάριο οργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστήμιου Κρήτης, Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη και την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τα Γεωπάρκα και την βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικών και παράκτιων περιοχών.

Το σεμινάριο αποτελεί συνέχεια του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2020 με θέμα τη συνεργασία του Δικτύου των Σχολείων που συνδέονται με την UNESCO και του Δικτύου των Ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO. Το δεύτερο σενινάριο επικεντρώθηκε στην προσπάθεια οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Δικτύου να γνωρίσουν τις δυνατότητες υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε περιοχές Γεωπάρκων.

Στην έναρξη του σεμιναρίου χαιρετισμό απηύθυνε η κα. Βασιλική Μακρή, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο της εκπαίδευσης ως  παράγοντας υλοποίησης των 17 Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθως, η κα. Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια Δικτύου Σχολείων ASPnet-UNESCO αναφέρθηκε στις δράσεις που θα πρέπει να αναπτυχθούν από τα σχολεία στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο δικτύων της UNESCO με στόχο τη σύνδεση δύο Δικτύων στην πράξη.

Ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO με τις σχολικές μονάδες με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων στα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και ειδικότερα τα Ελληνικά Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, της Λέσβου, του Ψηλορείτη κα της Σητείας στην Κρήτη, του Χελμού-Βουραϊκού στην Πελοπόννησο και του Βίκου-Αώου στην Ήπειρο.

Η κα. Ζαχαρένια Κεφαλογιάννη, Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται στον Ψηλορείτη Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, στο εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν από τα σχολεία στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κα. Κωνσταντίνα Μπεντάνα, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, παρουσίασε στη συνέχεια ένα πολυήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μπορεί να υλοποιηθεί στο πεδίο στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO και τις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλο νησί αξιοποιώντας της πλούσια κληρονομιά του.

Ακολούθως ο Κώστας Γαβριλάκης, Επικ. Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε για τον Βίκο-Αώο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO και το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί τόσο από σχολεία που επισκέπτονται το Γεωπάρκο αλλά και μέσα στη σχολική τους τάξη.

Ο Παναγιώτης Χατζηλάμπρου, Διευθυντής 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης παρουσίασε στη συνέχεια τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα «Ζω και δημιουργώ στο Γεωπάρκο Λέσβου», το οποίο υλοποίησαν μαθητές του σχολείου με κύριο στόχο να έρθουν σε επαφή με τα παραδοσιακά επαγγέλματα της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ακολούθησε η παρουσίαση της κα. Ευαγγελίας Γεωργάκη, Διευθύντριας 2ου ΓΕΛ Γέρακα, η οποία μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρουσίασε τα αποτελέσματα και τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές του σχολείου στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποίησαν σε τρία Ελληνικά Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, του Ψηλορείτη, του Βίκου-Αώου και του Χελμού Βουραϊκού.

 

Το δεύτερο επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του Ελληνικού Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO ολοκληρώθηκε με πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να υλοποιήσουν εκπαιδευτικές δράσεις που σχετίζονται με τα  Ελληνικά Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO μέσω εκπαιδευτικών επισκέψεων στα Γεωπάρκα με τους μαθητές τους.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ